KONGRA GEL'den Kobanê için çağrı: DUR diyelim

KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü kutladı.

KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’1 Kasım Dünya Kobanê Günü halklarımıza ve tüm ilerici insanlığa kutlu olsun. Fedayi direnişleri ile Kobanê’yi DAİŞ çetelerinden temizleyen ve özgürleştiren şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz. Dünyanın 5 kıtasında yaklaşık 300 şehirde Kobanê ile dayanışma gösteren, ona sahip çıkan ilerici insanlığın görkemli enternasyonal dayanışmasını selamlıyoruz’’ denildi.

Açıklamanın devamı şöyle:

Kobanê direnişi dünyada ezilen ve ötekileştirilenler için bir milat oldu. Kadın öncülüğünde demokratik alternatif bir toplum yaratma mücadelesi tüm dünyada yankı yaptı. DAİŞ çeteleri ile birlikte onların partonluğunu yapan Kürt düşmanı Erdoğan büyük hezimete uğradılar; farklı inanışlara mensup Kürt, Arap, Asuri – Suryani, Türkmen, Çeçen halkları ortak mücadeleleri ile çok büyük kazandılar.

Kürt düşmanlığını aralıksız sürdüren Türk devleti, “1 Kasım Dünya Kobanê Günü”nün 4. yıldönümünde Kobanê’ye yaptığı saldırılar ile aslında tüm insanlığa saldırmaktadır. Çünkü insanlık düşmanı DAİŞ belasını ortadan kaldırmak için binlerce insan yaşamlarını feda ettiler ve bu mücadele hala devam etmektedir.

Türk devletinin Kobanê’ye saldırısı, DAİŞ’e verilen açık bir destektir. Bu saldırıları nefretle kınıyoruz. DAİŞ barbarlığına karşıyım diyen tüm uluslararsı güçler, kurumlar, insanlığın ortak değerlerine karşı duyarlı olan tüm çevreler, faşist Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz kalmamalıdır. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır.

ÇAĞRI: SALDIRILARA DUR DİYELİM

Halkımıza ve enternasyonal dostlarımıza çağrı yapıyoruz;

Başta Önder Apo olmak üzere halkımızın ve insanlığın ortak değerlerine pervasızca saldıran Türk devlet faşizmine karşı değerlerimizi sahiplenme temelinde mücadeleyi yükseltelim. Türk devlet faşizmi ekonomik çöküntü sürecindedir, mücadeleyi yükselterek bu çöküşü hızlandıralım.

Bu amaçla; Önder Apo ve Kobanê etrafında kenetlenerek tarihi direnişimizi yükseltelim. Bulunduğumuz her alanda temel gündemimiz bu olmalıdır. Bu süreç faşizmi çökertme sürecidir. Bu sürecin temel şiarı olan “tecridi kıralım, faşizmi yenelim, Kürdistanı özgürleştirelim” şiarıyla Kürdistan ve dünyada bulunduğumuz her alanda Türk devlet faşizmine “DUR” diyelim.’’