Kongra Gel’den bayram mesajı: AKP’den herkes uzak durmalı

Kongra Gel Eş Başkanlık Divanı, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesada herkesi AKP’den uzak durmaya çağırdı.

Yazılı bir bir mesaj veren Kongra Gel, “Kürdistan’ın dört parçasında ve yurt dışında yaşayan halkımızın ve tüm İslam âleminin ramazan bayramını kutluyoruz. Kutsal bayramın halkımızın toplumsal ve ulusal dayanışmasına vesile olmasını diliyoruz” dedi.

BU BAYRAM ZOR KOŞULLARDA KARŞILANIYOR

Bu bayramın zor koşullarda karşılandığını ifade eden Kongra-Gel, şunları ifade etti:

“Önder Apo bir bayramı daha ağır tecrit koşullarında karşılıyor. 11 Eylül 2016 tarihinden beri, yani bir yıl dokuz aydan beri Önder Apo’dan hiçbir haber alamıyoruz. Erdoğan ve çetelerinin işgali nedeniyle Efrin halkının bir bölümü işgalin çok ağır koşullarında, diğerleri de Şehba’daki kampların oldukça zor koşullarında bayramı karşılamaktalar.

AKP-MHP faşizminin zındanlarda rehin tuttuğu halkımızın seçilmiş iradelerini temsil eden milletvekilleri, belediye eş başkanları ile gazeteciler, aydınlar, binlerce siyasetçi bayramı zındanlarda karşılıyor.

OHAL koşullarında karşıladığımız ramazan bayramının halkımızın dayanışmasına, ulusal ve toplumsal birliğine hizmet etmesi için yurtsever, duyarlı tüm insanlarımız yoğun çalışmalıdır. AKP-MHP faşizmine karşı ulusal ve toplumsal muhalefetin örgütlenmesine hizmet etmelidir.”

ZULÜM VE KATLİAMLAR HALEN HAFIZALARCA CANLI

Ramazan bayramının aynı zamanda seçim çalışmalarının son dönemine denk geldiğine işaret eden Kongra Gel, “Bu açıdan bayram günlerinde yapılan ziyaretlerde ve bayramlaşmalarda bu seçimin halkımız için neden çok önemli olduğu konusu temel bir gündem olacaktır” diye belirtti.

Kongra Gel şöyle devam etti: “Kürt ve insanlık düşmanı faşist Erdoğan-Bahçeli iktidarının yaptığı tüm zülüm ve katliamlar halkımızın hafızasında canlıdır. Ramazan bayramı, Kürt düşmanı bu katillere karşı halkımızın örgütlenmesi ve bu seçimde hesap sormasına vesile olmalıdır.

AKP-MHP faşist iktidarı İslamı kendi iktidarlarının devamı için bir örtü olarak kullanıyor. Yaptıkları tüm kötülükleri; yolsuzluk, hırsızlık, talan, katliam, zülüm, yalan, yani İslama aykırı olan tüm siyasetlerini din kılıfı altında gizlemekteler. Türkiye’de hiçbir iktidar İslam dinine ve kültürüne, inançlı Müslüman topluma bunlar kadar zarar vermedi. Ramazan bayramı, büyük çoğunluğu müslüman olan halkımıza zulmeden ve dini kendi çıkarları için istismar eden bu saray haramilerine karşı halkımızın örgütlenmesine ve bu seçimlerde hesap sormasına vesile olmalıdır.”

AKP’DEN HERKES UZAK DURMALI

“Erdoğan ve AKP iktidarının halkımıza yaptığı sınırsız düşmanlık nedeniyle, bu seçimler özellikle Kürt halkının bu iktidardan hesap sorması için çok büyük bir fırsattır. Halkımız büyük hesap sormalı, hastalık ve kötülük üreten bir mikrobu temizler gibi AKP’yi Kürdistan’dan temizleyip atmalıyız. Halkımızı katleden, elleri kanlı, Kürt düşmanı AKP’den herkes uzak durmalı, hiç kimse bu pisliğe bulaşarak kendisini kirletmemelidir. Bu pisliğe bulaşan rezilleri de halkımız asla unutmamalıdır.

“Bu temelde ramazan bayramının hayırlara vesile olmasını, en büyük hayırın da Erdoğan ve AKP faşizminin yıkılması olduğu inancıyla halkımızın bayramını bir kez daha içtenlikle kutluyor, sağlık ve esenlik diliyoruz.”