KONGRA-GEL'den '4 Nisan' mesajı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayan KONGRA-GEL, herkesi 4 Nisan'da Amara'ya çağırdı.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 69. doğum günü vesilesiyle bugün yazılı bir mesaj yayımladı.

'ÖZGÜRLÜĞÜ EN TEMEL YAŞAMA NEDENİMİZ'

KONGRA-GEL'in 4 Nisan mesajı şöyle:

"Önder Apo’nun 69. doğum gününü büyük bir sevgi, saygı ve bağlılıkla kutluyoruz. Özgür Kürdün ve özgür insanın doğuşu olan Önder Apo’nun doğum günü, onun felsefesiyle ayağa kalkan Kürdistan ve Ortadoğu halklarına, başta kadınlar olmak üzere eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren tüm ilerici insanlığa ve yoldaşlarımıza kutlu olsun, diyoruz.

Önder Apo’nun 69. doğum gününü esaret koşullarında karşılaması, yoldaşları olarak bizim için en büyük üzüntü ve öz eleştiri gerekçemizdir. Bu durumdan sorumlu yoldaşları olarak Önder Apo’nun özgürlüğünün en temel yaşam nedenimiz olduğunu bu vesileyle bir kez daha belirtiyoruz.

'HALKLARIN ÖNDER APO'YA İHTİYACI VAR'

Kürdistan'a özgürlük, Türkiye ve Ortadoğu’ya demokrasi için halklarımızın Önder Apo’ya acil ihtiyacı var. Bunun için bulunduğumuz tüm alanlarda mücadeleyi yükselterek 2018 yılını, Erdoğan ve Türk devlet faşizminin yıkıldığı yıl yapmalıyız. Bu temelde 2018 yılını Önder Apo’nun üstündeki tecridin kırıldığı ve tüm sorunların çözümünün tek adresi olarak kendisine başvurulduğu bir yıl yapma hedefiyle Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de mücadeleyi en üst boyuta yükseltmeliyiz. Halk ve hareket olarak Önder Apo’ya öz eleştirimizi ancak bu temelde verebiliriz.

'HERKES AMARA'YA AKMALI'

Halkımız Kuzey Kürdistan’da Newroz'a görkemli katılımıyla verdiği güçlü mesajını, Önder Apo’nun doğum günü olan 4 Nisan'da sürdürmelidir.  Önderlikle buluşmak ve onun etrafında kenetlenmek için herkes 4 Nisan günü Amara’ya akmalıdır. 

Özgürlük ve demokrasi isteyen, faşizme karşı olan herkese çağrı yapıyoruz; 

Halkımızı ve Hareketimizi Önderliğimizden koparmak için uygulanan politikaların nasıl sonuçsuz kaldığını bir kez daha göstermek için 4 Nisan günü Amara’da Önderlikle buluşalım. Halkımızın Newroz'da yükselttiği görkemli özgürlük mesajını 4 Nisan'da daha da güçlendirerek, 2018’in zafer yürüyüşünün müjdesini verelim. Güneş’in yoldaşlarını Amara’da buluşmaya çağırıyoruz."