KONGRA-GEL: 1 Mayıs ve seçimler faşizmi yıkmak için fırsat

1 Mayıs'ı kutlayan KONGRA-GEL, Erdoğan-Bahçeli faşizmine karşı alanları doldurmaya çağırdı. KONGRA-GEL, baskın seçimin büyük bir fırsata çevrilebileceğine dikkat çekti.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Emekçilerin Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs vesilesiyle bugün bir yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada 1 Mayıs kutlanırken, “1 Mayıs şehitleri” de anıldı. "Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de işçiler, emekçiler ve tüm halklarımız 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı baskın seçim koşullarında karşılıyor. AKP, MHP ve Ergenekon faşist ittifakı iktidarlarının çöküşe doğru gittiğini gördükleri için panikleyerek hemen baskın seçim kararı aldılar" denilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:

'İTTİFAK ALANLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ'

"1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerinde tüm meydanlar; emekçilerin, ezilenlerin, Erdoğan-Bahçeli faşizminden mağdur olan halklarımızın faşizme karşı en geniş ittifakları oluşturdukları alanlara dönüştürülmelidir. 1 Mayıs, faşizme karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesinin büyük hamle yapmasının vesilesi olmalıdır. 8 Mart ve Newroz'da yükseltilen toplumsal direniş, 1 Mayıs'ta doruklaşmalıdır.

'TÜM ÜLKE AMED ZİNDANINA DÖNÜŞTÜ!'

Erdoğan-Bahçeli faşizmi başta Kürdistan halkları, emekçiler, kadınlar, Aleviler, demokratlar, aydınlar olmak üzere tüm Türkiye halkları üzerinde büyük yıkımlar ve katliamlar yaptı. Halklarımız açısından tüm Kürdistan ve Türkiye’yi, 12 Eylül faşizminin yarattığı Amed zindanına dönüştürdü.

'EKONOMİ ÇÖKÜŞTE'

Faşizm, iktidarını sürdürmek için devletin ve toplumun tüm ekonomik kaynaklarını savaşa aktardı ve tüketti. Başta Kürdistan Özgürlük Mücadelesi olmak üzere, faşizme karşı olan tüm muhalifleri bastırmak için yürütülen bu topyekûn savaşın ağır maliyeti nedeniyle yaşanan büyük krizin sonucunda ekonomi artık çöküş alarmını vermektedir.

AKP ve MHP iktidarı yaşanan ağır ekonomik krizin faturasını zam, işsizlik, yoksulluk ve baskı politikaları ile halka ödetiyorlar, seçimlerden sonra daha da fazla ödetecekler. Ağır vergiler kapıdadır. Bu ekonomik krizin yakın zamanda halkta yaratacağı ağır sonuçlardan korktukları için erken baskın seçim kararıyla faşist iktidar ömrünü uzatmaya çalışıyor.

'BASKIN SEÇİMİ BÜYÜK FIRSATA ÇEVİRELİM'

Ancak, tam tersine bu seçim onların sonu, yani faşizmin yıkılmasına vesile olabilir. Faşizme karşı olan tüm çevreler bu baskın seçimi, faşist AKP ve MHP iktidarına son vermek için, anti-faşist cepheyi örgütlemek ve mücadeleyi yükseltmek için büyük bir fırsata çevirmelidir.

Özellikle halkımız açısından bu seçimin yarattığı fırsatları doğru anlamak ve iyi değerlendirmek çok önemlidir. Devlet faşizmi sadece bu seçimle yıkılmaz, bu doğrudur. Ama, AKP ve MHP iktidarının yıkılması devlet faşizmine büyük bir darbedir. Ayrıca, seçimin sonuçları ne olursa olsun, faşizme karşı örgütlü mücadeleyi yükseltmek için seçim büyük fırsattır.

'TECRİT VE İŞGALE CEVAP VERME FIRSATI...'

Bu seçimler; Kürdistan ve metropollerde propaganda ve örgütlenme için çok önemli bir fırsattır. Başta Önderlik olmak üzere Kürdistan halklarına yapılan zulümlerin hesabını sormak için fırsattır. Özellikle Efrîn’de yaptığı işgal ve demografyayı değiştirme, etnik temizlik ve katliamlara cevap verme fırsatıdır. Bütün bunlardan dolayı halkımız bu seçimlerde seferberlik ruhuyla çalışmalı ve en güçlü sonucu elde etmeye kenetlenmelidir.

'YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK'

Yurt dışında yaşayan Kürdistan ve Türkiyeli halklarımızın oyları bu seçimlerde çok önemli bir rol oynayacaktır. Bu nedenle de demokrat, ilerici, AKP-MHP faşizmine karşı olan tüm duyarlı insanlar, seçimlere kadar dur durak bilmeden çalışmalıdır.

Kendi ömrünü uzatmak için bu baskın seçimi yapan AKP ve MHP faşist iktidarına son vereceğiz, faşizm kaybedecek, mutlaka halklarımız kazanacak şiarıyla seferber olmalıyız."