'Kerkük'te bilgimiz dışındaki güçler yasa dışıdır'

Kerkük Cephesi Peşmerge Genel Komutanı Westa Resul, Türkiye'nin Kerkük’te bazı kişileri silahlandırdığı yönündeki bilgiler üzerine, valilik ve kendilerinin bilgisi dahilinde olmayan hiçbir gücün kabul etmeyecekleri ve yasa dışı sayacaklarını söyledi.

Kerkük Cephesi Peşmerge Genel Komutanı Westa Resul, bölgedeki gelişmelere ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

Diğer yandan, Kerkük Yayçi mıntıkasında görülen bir grubun silahlarına el konulurken, gruptan bazı kişiler peşmerge tarafından gözaltına alındı.

'HİÇBİR GÜCÜ KABUL ETMEYİZ'

Kerkük Peşmerge Genel Komutanı Westa Resul, AKP ve MHP’nin Kerkük’e silah gönderip bazı kişileri silahlandırması ve bazı kişileri de eğitmesine dair açıklamalarda bulundu. Resul, konuya ilişkin kendilerine herhangi bir bilginin ulaşmadığını söyledi. Resul, Kerkük’te yer alan tüm güçlerin valiliğe ve komutanlıklarına bağlı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Valiliğimiz bünyesindeki bölgelerde olan tüm güçlerin valiliğin bilgisi ve emri altında olması gerekir. Bu emir ve bilginin dışında kalan hiçbir güç kabul edilemez. Bu güçler kabul edilmediği gibi yasa dışı olarak kabul edilir.”

'150 KİŞİLİK SİLAHLI GÜCÜ VAR'

Türkiye’ye bağlı Irak Türkmen Cephesi'nin çok fazla silahlı gücünün olmadığını söyleyen Resul, “Irak Türkmen Cephesi’nin bizde kayıtlı 150 silahlı gücü var. Güç bizim denetimimizdeki alanlardadır. Bu güç için verilen silahların hepsinin seri numaraları valilikte var" dedi.

YAYÇİ'DE GÖRÜLEN GRUBUN SİLAHLARINA EL KONULDU

Öte yandan güvenlik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, YNK peşmergelerinin denetiminde olan Kerkük’e bağlı Yayçi mıntıkasında dün gece silahlı grup görüldü. Peşmerge tarafından görülen grubun silahlarına el konuldu. İçinden bazı kişilerin gözaltına alınan grubun kaç kişilik olduğu hakkında ise bilgi edinilemedi.