Komutan Garzan: Herekol düşmana her zaman mezar olacak

Herekola'a yönelik saldırılara ilişkin konuşan Komutan Egîd Garzan, "Düşman sadece birkaç tepeyi tuttu ve orada esir kaldı. Herekol her zaman onlara mezar olacaktır" dedi.

Türk devletinin Kürdistan'da ger geçen gün artan saldırılarına karşı gerillaların direnişleri de devam ediyor. Türk ordusunun Herekol'a yönelik saldırılarını değerlendiren Herekol Komutanı Egîd Gerzan, gerilla direnişi karşısında Türk ordusunun çok zorlandığını belirtti. Özellikle askerlerin psikolojik durumlarının kötü olduğunu kaydeden Komutan Egîd Garzan, "Türk askerleri gece karanlığında gördüğü bir taşı bile gerilla zannediyor ve bu korkuyla yüzlerce mermi sıkıyorlar. Askerlerin psikolojileri bozulmuş durumda" diye konuştu.

Herekol'da Türk askeri ve gerillalar arasında yaşanan savaşa ilişkin bilgi veren Komutan Garzan, "Düşman propaganda amaçlı sürekli "Şuraya girdik, burayı aldık" diyor ama bölgede böyle bir operasyon yok. Türk devleti her zamanki gibi özel savaş yürütüyor. Düşman Temmuz ayının 25'inde Çemê Karê etrafında operasyon başlattı. Aynı günde arkadaşlar da operasyona katılan askerlere yönelik eylem düzenledi. O gruptan 3 asker öldürüldü" dedi.

ASKERLER SINIRDA YOKLUK İÇİNDE

26 Temmuz'da Herekol saldırısının biraz daha genişletildiğini söyleyen Komutan Egîd Garzan konuşmasının devamında şunları belirtti: "Düşman, Kulind, şehit Sorxwîn ve şehit Canxort alanını tuttu. Düşman böylece birkaç tepeyi tuttu oralarda durdu. Düşman "Herekol'da her yere girdik, her tarafı tuttuk" diyor ama böyle bir şey yok. Bu yalanlarla özel savaş yürütmek istiyorlar. Düşmanın bu yalanlarını Medya Savunma Alanları'nda da çok gördük. Düşman ne kadar istese de gerçekleri saklayamıyor. Askerler daha operasyonun başında gerillalardan büyük bir darbe yedi."

Türk devletinin Herekol'a operasyon başlatmasından bu yana gerillaların sürekli etkili eylemler gerçekleştirdiğini vurgulayan Komutan Garzan, "Gerilla eylemlerinde yaklaşık 40 asker öldürüldü. Düşman Herekol'da yediği darbeyi gizlemek istiyor, kayıplarını bile dile getiremiyor. Bu operasyonda da gördük ki Türk devleti gerillaya karşı savaşamıyor. Askerleri sınırda yokluk içinde. Operasyon boyunca askerler tekniğe ve hava araçlarına bel bağladı. Keşif uçakları ile yatıp kalkıyorlardı. Gerilla eylemleri karşısında askerlerin psikolojisi alt üst oldu. Tuttukları tepelerden 100 metre öteye gidemiyorlardı. Tepelerde takılıp kaldılar" dedi.

'DÜŞMAN KÜRDİSTAN DAĞLARINDA RAHAT BİR YAŞAM SÜRDÜREMEZ'

Gerillaların Türk askerileri üzerindeki etkisine de değinen Egîd Garzan, 35 yıldır silahlı mücadele yürüttüklerini belirterek şunları dile getirdi: "Düşmanın açıklamalarını da takip ettik. Diyorlar, "Herekol bizim için stratejik bir yer." Yıllardır bu tarzı uyguluyorlar. Gerilla için Kürdistan'ın her dağı stratejiktir ve düşman da bunun farkındadır. Kirli propaganda ile bu savaşı sürdürmek isteyen düşman Herekol'a giremez. Sadece birkaç tepeyi alıyorlar ve orada mahsur kalıyorlar. Hem Herekol'un arazisinden kaynaklı hem de gerillanın eylemlerinden dolayı düşman Herekol'a giremiyor."

Türk ordusunun 1 ay boyunca birkaç tepe tuttuğunu ve bu süreçte 40 askerin öldüğüne dikkat çeken Komutan Garzan, "Şehit Berxwedan tepesinde arkadaşlar bir eylem düzenledi ve askerlerin hepsi kaçtı. Düşman o tepeyi bırakıp başka yere kaçtı. Gerillaların eylemlerinden dolayı düşman Kürdistan dağlarında rahat bir yaşam sürdüremez. Düşmanın tuttuğu yerlerde genelde şehre ve yaylalara yakın alanlardır. Buradan da görüyoruz ki düşman korkudan aşağı bölgeleri tutmuş ve Herekol'un içine giremiyor" diye belirtti.

'TÜRK DEVLETİ KAMUOYUNDAN GERÇEĞİ GİZLİYOR'

Türk devletinin ve ana akım medyanın kirli propagandasına ilişkin konuşan Komutan Egîd Herekol, "Ana akım medyanın açıklamalarına ve düşmanın değerlendirmesine göre Herekol ve Kürdistan'ın birçok dağını ele geçirmişler. Yalanlarına göre gerilla çok zor durumaymış. Gerilla ise bu yalan propagandalara karşı zaten eylemleri ile cevap veriyor. Şu an Kürdistan'ın bütün dağlarında gerilla düşmana ağır darbeler vuruyor. Türk devleti ise kamuoyundan bu gerçeği saklıyor" diye konuştu.

Herekol operasyonu ile düşmanın Kürdistan dağlarında hakimiyet kuramayacağının bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Herekol Komutanı Egîd Garzan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Herekol bu operasyonda da onlara mezar oldu. Düşmanın saldırılarına karşı özgürlük gerillaları her zaman savunmasını yapacaktır. Herekol düşmana her zaman mezar olacaktır."