'Komplo bir kez daha mücadele ile boşa çıkarılacaktır'

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik komplonun yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan HPG gerillası Rûgeş Azad, yeniden devreye konulmak istenen komplonun mücadele ile boşa çıkarılacağını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999 yılında gerçekleşen uluslararası komplonun üzerinden 20 yıl geçti. HPG gerillası Rûgeş Azad, Öcalan’ın esaretiyle sonuçlanan uluslararası komploya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitiren tüm şehitleri anarak konuşmasına başlayan gerilla Azad, uluslararası güçlerin komployu yeniden devreye koymak istediklerini belirtti. PKK'nin öncü kadrolarından Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan'a ilişkin ABD'nin aldığı kararın bu anlama geldiğini söyleyen Azad, uluslararası komplonun başlangıcında söylenen "PKK'ye hayır, Apo'ya hayır ama Kürtlere evet" söyleminin yeniden tekrarlandığını vurguladı.

HPG gerillası Azad, artık sadece Kürdistan ve Ortadoğu'da değil tüm dünyada Kürt Özgürlük Hareketi'nin insanları etkilediğini ve komplocu güçlerin bunun önünü almak istediğini belirtti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın perspektiflerinin PKK öncülüğünde toplumun örgütlenmesini sağladığını kaydeden gerilla Azad, "Komplocu güçler bununda önüne geçmek istiyor. Tam olarak bunu başaramayacaklarını anladıkları için PKK'nin gücünü zayıflatmak istiyorlar. HDP'ye evet, PYD'ye evet, PJAK'a evet ama PKK'ye hayır demeleri de bu anlama geliyor" diye konuştu.

PKK DİRENİŞİ SAYESİNDE BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin tüm Kürt kazanımlarını hedef aldığını hatırlatan Azad, "İşgal ve faşizm bir yandan tüm şiddeti ile artarken, bir yandan da buna karşı da büyük bir direniş devam ediyor. Tüm faşist saldırılarına karşı HDP'nin Türkiye'de 3. parti olması büyük bir kazanımdır. Bunlar Kürt Özgürlük Hareketi ve Önder Apo'nun perspektifleri sayesindedir. Kürt halkı, Türkiye ve Ortadoğu'da yaşayan özgürlük yanlısı, sosyalist insanlar da bunun farkında. ABD'nin PKK öncülerine yönelik kararına da bu yüzden büyük tepkiler gösterildi. Çünkü bugün PKK'nin direnişi ve mücadelesi sayesinde çok büyük kazanımlar elde edildi" şeklinde konuştu.

Amerika'nın, Irak ve Afganistan'da kırılan haysiyetinin Rojava'da düzeldiğini sözlerine ekleyen gerilla Azad, devamla şunları belirtti: "Bundan dolayı Amerika Kürt Özgürlük Hareketi'ne muhtaçtır. Amerika harekete teşekkür edeceğine, DAİŞ'i hedef alacağına Özgürlük Hareketi'ni hedef alıyor. Elbette tüm dünya bunu görüyor. Erdoğan'ın bu kadar bağırması ne kadar sıkıştığını gösteriyor. Bugün Özgürlük Hareketi'ne saldırmak için her şeyini satmaya hazır ve satıyor da."

AÇLIK GREVİ EYLEMLERİ FAŞİZMİN SONUNU HIZLANDIRACAK

Tecride karşı Leyla Güven'in başlattığı açlık grevlerine değinen HPG'li Azad, yeniden diriltilmek istenen komplonun da boşa çıkarılması için grevlerin bir eylem olduğunun altını çizdi. Erdoğan faşizminin her anlamda zorlandığını vurgulayan gerilla Rûgeş Azad, açlık grevi eylemleri ile faşizmin sonunun daha da hızlanacağını belirtti.

Komploya ilişkin KDP ve YNK'nin yaklaşımlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Azad konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "YNK ve KDP'nin komploya karşı tutumu Kürt birliğine ve çıkarlarına karşıdır. Bu tutum sadece Kürt ve Kürdistan düşmanlarına hizmet ediyor. Bakur ve Başur halkımız şunu çok iyi bilmeli, Kürt Özgürlük Hareketi'ne yönelik yapılan saldırılar sıradan değildir. Bu saldırılara karşı önder Apo'nun duruşu ortadadır. PKK ve militanları da önderlik karakterini kendisine esas alıyor. Komplonun üzerinden 20 yıl geçti, düşman bu yıllar içerisinde önder Apo'ya yönelik tüm insanlık dışı saldırıları devreye koydu. Önder Apo'nun bu saldırıları karşı direnişi bugünkü mücadelenin de alt yapısını oluşturuyor. Önder Apo'nun militanları da faşizme darbe vurmak için her zamankinden daha kararlı. Bu esaslar üzerinden bir kez daha uluslararası komployu lanetliyoruz."