Komalên Jinên Ciwan, Amara Gabar’ı andı

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, 6 Ağustos’ta Cudi’de hayatını kaybeden gerilla Amara Gabar’ı andı.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Jinên Ciwan, “6 Ağustos tarihin de Cudi de şahadete ulaşan Amara Gabar yoldaşı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Açıklamada, “Komutan Egîd'in ilk kurşunu sıktığı yer olan Siirt'te dünyaya gelen Amara Gabar( Şükran Altuğ ) arkadaşımızda bu büyük atılımın diriliş ruhu ile bilinçlenmiş bir ortamda büyümüş ve erken yaşta büyük bir devrimci karar ile parti saflarına katılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Parti saflarına katıldığı ilk günden şehit düştüğü son ana kadar devrimci enerjisi ile genç kadınları örgütlemiş, yüzlerce devrimci genç kadını eğitmiş , bulunduğu tüm alanlarda bilinçli bir sorumlulukla hareket etmiş ve her zaman örnek katılımın sahibi olmuştur.

Genç kadının öz disiplini ve öncülük misyonu ile yoldaşlarına örnek olmuştur. Yaşamda bitmeyen enerjisi, morali, sürekli çalışma aşkı, partiye sonsuz inanç ve bağlılığı ile yürüttüğü tüm çalışmalarda sonuç olmayı bilen ısrarcı, azimli tarzı ile önemli kazanımların emekçisi olmuştur.

Uzun zaman çalışma yürüttüğü Bakurê Kürdistan'a tekrardan dönüşünün iddiasını şu sözler ile dile getirmişti; ‘İlk adımım Cudi’yedir, açılım Gabar’adır’. Bu temelde çıktığı yolculukta heybetli, asi ve büyük umutların diyarı Cudi de Delallerin, Axinlerin, Faraşin Sidarların ardılı olarak öncü bir kadın gerilla olmuş ve önemli çalışmalarda yerini almıştır. Son ana kadarda özyönetim direnişlerinin kahraman ruhu ile korkusuzca düşmanın üzerine yürümüştür. Özyönetim direnişlerinde şehit düşen yoldaşlarına olan büyük bağlılığı ile yoldaşlarının amaçlarına ulaşmak için intikam duygularını canlı tutarak Önderlik ideolojisiyle amaç ve hedeflerine kilitlenerek doğru bir öncülüğün sahibi olmuştur.

Bizler de bu temelde başta Amara Gabar arkadaşın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor. Amara arkadaş şahsında bütün şehitlerimizin intikamını alacağımızı, anılarına ve hayallerine sahip çıkacağımızın, özgürlük mücadelesinin öncüsü olarak mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.”