Komalên Ciwan: İşgal planları altüst edilecek!

Komalên Ciwan Koordinasyonu, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutlarken, Kürt gençliğinin AKP'nin mevcut işgalci planlarını boşa çıkaracağı mesajını verdi. 

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Dünya Kobanê Günü dolayısıyla bugün yazılı bir açıklama yaptı.

"Fedai direniş DAİŞ’in sonunu getirmekle kalmamış, aynı zamanda halkımıza, gençliğe ve tüm insanlığa karşı geliştirilen vahşi saldırılara da cevap olmuş, Rojava Devrimi'ni boğmak isteyen tüm emperyalist güçlerin emellerini boşa çıkartmıştır" denilen açıklamada, "Gençlik olmak üzere tüm başkaldıranları saygıyla selamlıyor, Kobanê'yi küllerinden yeniden doğuran ve bu uğurda şehit olup DAİŞ’i ve destekçilerini yenilgiye uğratanları saygıyla anıyoruz" diye belirtildi.

'SÖMÜRGECİ ELLERİ KIRACAĞIZ!'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"6-8 Ekim Kobanê Serhildanları süreciyle Apocu gençlik mücadeleyi bütün dünyaya taşırarak faşizmin korkusu haline gelmiş, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ruhunun açığa çıkmasına ve halkların zaferine dönüşmesine öncülük etmiştir. Kobanê'de kazanılan zafer tüm dünya halklarının zaferi olmuştur.

Düşmanlar insanlıktan pay almamış bir şekilde devrimimizi boğmayı hedeflemektedirler. Tam da bugünlerde faşist Erdoğan ve işbirlikçileri 'Fırat’ın Doğusu’ diyerek devrimimizi hedef almaktadır. Bugün Dêra Zor’da DAİŞ’e karşı savaş yürütülen bir dönemde faşist Erdoğan ve çeteleri Kobanê ve Girê Spî’ye yapmış oldukları bu saldırılarıyla DAİŞ’in yanında olduklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. Apocu Gençlik öncülüğünde dalga dalga yayılan direnişle özgürleşen Kobanê’ye yapılan saldırıya karşı elbette Apocu Gençlik sessiz kalmayacak, mücadeleyi katbekat arttıracaktır. Bu nedenle nasıl ki tüm bu faşist saldırılara karşı Apocu Gençlik 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ruhuyla alanları doldurup barikat barikat direnip faşizmin tüm planları boşa çıkardıysa, bugün de aynı mücadelenin takipçileri olacağımızı belirtiyoruz.

Her zaman olduğu gibi faşist Erdoğan ve çeteleri seçim öncesi yaptığı saldırı ve kara propagandalarıyla azalan ömrünü uzatma hedefine devam etmektedir. İktidarını garantilemek istediği her dönemde başvurduğu bir yöntem olan Kürt ve Kürdistani değerlere saldıran faşizm bunu birçok sefer katliamlarla yürütmüştür. 7 Haziran seçimleri öncesi DAİŞ maskesiyle Kobanê’ye saldıran Erdoğan diktası bugün yerel seçimler öncesinde de bu yönlü katliamlara yönelmek istemektedir. Fakat bilinmelidir ki ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, Kürdistan Gençliği Rojava Devrimi'ne uzanan her türlü faşist, sömürgeci eli kıracak ve ne koşulda olursa olsun düşmanların tüm işgal planlarını altüst edecektir.

DEVRİM ALANLARINI SAHİPLENME ÇAĞRISI

Özelde Ortadoğu halkları ve devrimci gençliği, genelde ise bütün dünya devrimci ve demokrat gençliğinin 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutluyor; tüm gençliği işgalci AKP-MHP ittifakının saldırılarına karşı ‘Serî Hilde’ ruhuyla devrim alanlarını sahiplenmeye çağırıyoruz."