Komalên Ciwan’dan Güney’deki ayaklanmaya ilişkin açıklama

Güney Kürdistan’daki halk ayaklanmasına ilişkin bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, “İlkel milliyetçi ve teslimiyetçi çizginin kırılması demek olan bu serhıldan Kürt halkının dört parçadaki sömürgecilerinin umudunu kıracaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, Güney Kürdistan’daki halk direnişini selamladı.

Kürdistan tarihi boyunca yerel yönetimi esas alan ve sömürgeciliğe karşı Kürdistan’da ilk isyan olarak Babanzade isyanından tutalım da birçok isyana ve direnişe öncülük yapan Güney Kürdistan halkının kaderini birkaç aile eksenli partiye teslim etmeyeceğini ve onurlu direnişine denk bir tavır içinde olacağının son serhilanlarda açığa çıktığını belirtti.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Halkımız dört parçada sömürgeciliğe karşı bir mücadele verirken, aynı zaman da Güney Kürdistan’da aşbetal adı altında geliştirilen işbirlikçi, teslimiyetçi ve de dar menfaatçı çizgiye karşı serhıldanı esas almıştır. Güney Kürdistan’da yönetim erkini gasp etmiş olan bu çizginin sadece Kürdistan’ın bu parçasını değil dört parça Kürdistanı tehlikeye sürükleyen bir siyaset yürüterek Kürdistan halkını sömürgeci TC, İran ve Irak ulus devletleri karşısında zayıflatırken, halkımızın büyük fedakarlıklar ile elde ettiği kazanımları ise sömürgeciliğe peşkeş çekmiştir. Dün Mahabad ’ta savunma bakanlığı olmasına rağmen bu yönetimi savunmayan, sonrasında Şengal’de Êzidî halkımızı DAİŞ çete yapısına peşkeş çeken, kadim Kürt kenti olan Kerkük’ü bir saat bile direnmeden Haşdi Şabi çeteleri ve sömürgeci Irak devletine bırakan hükümet, konu onurlu ve direnişçi Kürt olunca aslan kesilmekte, onurlu duruşun sembolü olan gençliğe ve halka kurşun yağdırmaktadır.

Kürdistan halkı öz gücüne dayanarak ve öz yeterlilik bilinci ile uyanmışken, Rojava devriminin kazanımlarını ve de kazandıran siyaset tarzını somutta yaşarken KDP, YNK ve türevleri olan partilerin aciz, aileci ve çıkarcı siyasetini kabullenmeyeceği bilinen bir gerçekliktir. Halka dayanmayan, doğrudan demokrasiyi esas almayan ve Kürt ulusal çıkarlarına göre politika yürütemeyen her siyaset öncelikle Kürt gençliği ve halkının sert tavrı ile karşılaşacaktır. Güney serhıldanı bir maaş isyanı değil topraklarımızı parsellemeye çalışan TC, İran, Irak sömürgeciliği ve de KDP, YNK’nin halka rağmen yönetim tarzı ve teslimiyetçi politikalarına karşı geliştirilen bir halk ayaklanmasıdır.

Komalên Ciwan olarak öncellikle bu serhıldanda yiğitçe ve kahraman bir şekilde halkımızın onurunu korumak için canını kaybeden onur şehitlerini anıyor ve onlara minnettar olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çünkü ilkel milliyetçi ve teslimiyetçi çizginin kırılması demek olan bu serhıldan Kürt halkının dört parçadaki sömürgecilerinin umudunu kıracaktır.

Komalên Ciwan’ın başlatmış olduğu Seri Hilde hamlesiyle eşzamanlı gelişen Başur serhıldanları; Başurê Kürdistan’ın devrimci ve yurtsever gençliğinin öncülüğünde gerçek devrimle taçlandırılana kadar devam edecektir. Bu temelde tüm Başur gençliğini devrim halayına katılmaya ve serhıldan ateşini yükseltmeye çağırıyoruz.”