Koma Zîlan özgür dağlardaydı

Rojava'dan Koma Zîlan, Medya Savunma Alanları'ndaki 15 Ağustos kutlamalarına katıldı.

İşgalci Türk ordusunun kesintisiz saldırılarına rağmen 15 Ağustos kutlamaları gerilla alanlarında devam ediyor. Rojavayê Kurdistan’dan gelen Koma Zilan, Medya Savunma Alanları'ndaki kutlamalara katıldı.

İlk defa özgür dağları ziyaret eden Koma Zîlan üyeleri, ANF'ye konuştu. Özgür dağları, gerillayı ve bugünün anlamını dile getirmenin tarifi zor bir duygu olduğunu belirten Selman İbrahim, "Koma Zîlan olarak Rojavayê Kurdistan’dan geldik. Orada da Kürt halkının savaşçıları ile Arap, Asuri ve Süryani savaşçılar beraber özgürlük için omuz omuza savaşıyor. Hepsinin gerillaya selamları var. 15 Ağustos için büyük bir heyecan ve coşkuyla gerillalarımızın yanına geldik. Bunun heyecanını yaşamaktayız" dedi.

BU YIL COŞKU BÜYÜK

Mizgîn Mahmud ise geçen yıllara göre bu yılki kutlamanın çok farklı olduğunu belirterek, bu yıl büyük bir coşkuyla gerilla kutlamalarına katıldıklarını söyledi. Mahmud, Kürdistan’ın dört parçasındaki mevzilerde direnen tüm savaşçıları selamlayarak, bayramlarını kutladı.

ÇOK MUTLU VE HEYECANLI

Bu kutlamalara birçok kanton ve şehirde katıldıklarını aktaran Sumeya Muhammed, şunları ifade etti: "O kadar mutlu ve heyecanlıyız ki duygularımızı nasıl ifade edeceğimizi bilemiyoruz. Bugün bizim için çok kutsal bir gün, bayram havasıyla karşılıyoruz bugünü."

EŞSİZ DİRENİŞLER YAŞANIYOR

YJA-STAR Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlîk, Koma Zîlan'ın katıldığı kutlamada yaptığı konuşmada, dört parça Kürdistan'da özgür yarınlar uğruna anı anına, adım adım şehit verdiklerine dikkat çekerek, bu yüzden eşsiz direnişlerin yaşandığını vurguladı. Çewlîk, şunları söyledi: "Komutanımız Agit ve büyük komutanlarımızdan Atakan Mahir yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Tüm saldırılara rağmen halkımızın gerillayı bir savunma gücü olarak görmesi, büyük bir güven ve umudunun olmasının kaynağı 15 Ağustos zafer ruhudur. Halk gerillayı bir kurtuluş gücü olarak görüyor. Biz de diyoruz ki, biz Agitler, Atakanlar'ın yoldaşlarıyız. Saralar, Berîtanlar ve Zîlanlar'ın takipçisiyiz. Bu ruhla büyüdük, bu ruhla büyüyoruz bu ruhla da mücadelemizi özgürlüğe taşıyacağız."