KODAR’dan deprem mağdurları için dayanışma çağrısı

KODAR, Xoy depreminde mağdur olan halk için dayanışma çağrısında bulundu.

Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (Demokratik ve Özgür Doğu Kürdistan Topluluğu-KODAR), Xoy kentinde yaşanan depremde mağdur olanlar için İran ve Doğu Kurdistan halkına yardım çağrısında bulundu.

'AHLAKİ VE İNSANİ GÖREV'

KODAR, Xoy kentinde gerçekleşen depremin Kürt ve Azeri halkı için kış mevsimini daha da zorlaştırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“KODAR olarak depremde yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kış mevsimin oldukça ağır olduğu bir dönemde Xoy kentinde deprem meydana geldi. Hem Xoy hem de Urmiye kenti yetkililer tarafından desteklenmediği için bu durum zorlu bir krizin önünün açılmasına neden olmuştur. Toplum artık temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. İktidar mağdurlara yardım etmemekle birlikte konuya ilişkin net bilgiler paylaşmıyor. Bu nedenle depremde mağdur olan halkımızın yaralarının sarılması için İran ve Doğu Kurdistan halkının güçlü yardımlarına ihtiyaç vardır.

İran ve Doğu Kurdistan’daki halkımız, yurtseverlik görevi gereği her türlü deprem ve sel koşullarında insani işbirliği içinde hareket etmiştir. Bugün de halkımız, gereken desteği sağlamalı ve Xoy kentindeki mağdur halkımıza temel yaşam ihtiyaçları konusunda yardım etmelidir. Xoy için seferber olmalılar. Doğu Kurdistan ve Azerbaycan’daki bütün sivil aktivistler ve sivil toplum örgütleri iktidarı beklemeden sosyal kriz merkezi kurup Xoy halkına yardım etmelidir.

Kitleleri, aktivistleri ve tüm halkımızı zor durumda olan Xoy depremi mağdurlarına yardım etmeye çağırıyoruz. Xoy depreminde mağdur olan halkımıza yardım etmek ahlaki ve insani bir görevdir.”