KNK'nin 18. Genel Kurul'u yapılıyor

KNK'nin 18. Genel Kurul Toplantısı, Hollanda'nın Baarlo şehrinde yapılıyor. 3 gün sürecek toplantıya Kürdistan ve Avrupa'dan da yüzlerce delege katıldı.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) 18. Genel Kurul Toplantısı, Hollanda'nın Baarlo şehrinde KNK eşbaşkanları, üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve Kürdistanlı siyasetçilerin katılımıyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşu başlayan ve 3 gün sürecek toplantıya Kürdistan ve Avrupa'dan da yüzlerce delege katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KCK Yürütme Konsey üyesi Zübeyir Aydar, Kürdistan'da büyük bir savaş yürütüldüğünü belirtti. KNK'nin 20 yıldır Kürt halkının birliği için mücadele ettiğini kaydeden Aydar, KNK'de Kürdistan'daki siyasi parti ve inanç toplulukların yer aldığını kaydetti.

KÜRTLER BİRLİK OLURSA KİMSE KÜRDİSTAN'IN KARŞISINDA DURAMAZ

Aydar'ın konuşmasının ardından KNK eşbaşkanları Nilüfer Koç ve Rêbuwar Reşîd kısa bir konuşma yaptı. İşgalci güçlerin Kürdistan'a dönük saldırılarına dikkat çeken KNK Eşbaşkanı Koç, bu saldırılara karşı Kürt halkının yıllardır mücadele ettiğini kaydetti. Kürtlerin sömürgeci güçler karşısında mutlaka birlik olması gerektiğini vurgulayan Koç, KNK'nin yıllardır Kürtlerin birliği için mücadele ettiğini belirterek, Kürdistan'daki partilerin çoğunun ulusal birlik için mücadele ettiğini kaydetti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE) adına konuşan Zilan Serhat, Rojava devriminin ardından dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Kürtlerin yönünü Rojava'ya çevirdiğini belirtti. Kürt halkının ve Kürt kadının özgürlüğünün birlikten geçtiğini kaydeden Serhat, "Şu an Kürt halkının özgürlüğüne kavuşması bir fırsat var. Eğer ulusal birlik özgür yaşam prensipleri üzerine oluşturulursa, hiçbir güç Kürdistan'ın karşısında duramaz" diye konuştu.

KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN BÜTÜN PARTİLER KENDİNİ SORUMLU GÖRMELİ

Toplantıda YNK adına konuşan Arêz Abdullah, KNK toplantısının ulusal birlik için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kürdistan'ın kurtuluşunun sadece bir parçanın kurtulması ile mümkün olmadığını söyleyen Abdullah, bütün Kürdistani partilerin Kürt halkının özgürlüğü için kendini sorumlu görmesi gerektiğini belirtti.

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Mihuni de İran'ın artık eski politikalar ile devam edemeyeceğini belirterek, "Biz Rojhilatlı partiler de demokrasi ve yeni bir yaşam için ortak bir mücadele yürütmeliyiz. KNK de bütün partileri bütünleştiren politikalar oluşturmalıdır" diye konuştu. Mihuni'nin konuşmasının ardından söz alan KONGRA-GEL eşbaşkanı Remzi Kartal, KNK üyesi Cemil Bayık'ın toplantıya yolladığı mesajını okudu.