KNK heyeti Tevgera Azadî’yi ziyaret etti

KNK Eşbaşkanı Rebawur Reşit bir heyetle Tevgera Azadî’yi ziyaret etti. Tevgera Azadî’nin resmi olarak kabul edilmesinin değerlendirildiği görüşmede, Güney Kürdistan ve Irak siyasetinde üzerine düşen görevler ele alındı.

KNK Eşbaşkanı Rebuwar Reşit, KNK üyesi Ferhat Doski ve Derviş Çimen’den oluşan bir heyetle Tevgera Azadî’nin Süleymaniye’deki merkezini ziyaret etti. Saat 14:00’da gerçekleşen ziyarette KNK heyetini Tevgera Azadî Eş Başkanı Tara Hüsen, meclis üyeleri Hüseyin Kerkuki ve Neriman Ahmed karşıladı.

KNK Eş Başkanı Rebuwar Reşit, rutin bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ancak, Güney Kürdistan’ın içinden geçtiği durumu konuşmadan, çözüm tartışmalarını yürütmeden geçilemeyeceğini söyledi. Reşit geçtiğimiz günlerde Dokan’da gerçekleştirdikleri KNK toplantısı hakkında Tevgera Azadî yetkililerine bilgi verdi.

Tevgera Azadî’nin Irak Merkezi Hükümeti tarafından resmi bir şekilde kabul edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Reşit, hareketin yöneticilerini de kutladı. Reşit Tevgera Azadî’nin resmileşmesi ile Güney Kürdistan siyasetinde yeni bir dönemi başlatma gibi görevlerinin olduğuna ilişkin beklentilerini şu sözlerle dile getirdi: “Ziyaretimiz hareketinizin resmi kabulüne denk gelmesi bizi daha çok sevindirdi, sizleri kutluyorum. Güney Kürdistan ve Irak siyasetindeki tıkanmışlığı aşma, siyasetin önündeki engelleri kaldırma ve siyasetin demokratikleştirilmesi konusunda büyük bir görevinizin olduğu bilincindesiniz. Bu görevinizi başarı ile yerine getireceğinize inanıyor başarılar diliyorum.”

‘MİLLİYETÇİLİK ÜZERİNE YAPILAN SİYASET VE İKTİDARI AŞMAYI HEDEFLİYORUZ’

Tevgera Azadî Eş Başkanı Tara Husen ise, Reşit’in temennilerinden görevleri ve sorumluluklarının büyük olduğu ve halkın bu yönlü beklentilerinin farkında olduklarını vurguladı.

Güney Kürdistan ve Irak siyasetini demokratikleştirme gibi bir heyetlerinin olduğunu kaydeden Husen, “Asıl hedeflerimizden biri de milliyetçilik üzerine yapılan siyaset ve iktidarcılığı aşmaktır. Milliyetçilik üzerine yapılan siyasetle iktidara gelme yerine halkların bir arada barış içinde ve kardeşçe yaşamayacakları bir siyasi ortam oluşturma ve halkların oluşturulan bir siyasal ortam içinde hepsinin aktif siyasette yer almalarının önünü açma gibi bir hedefimiz var ve bunu da başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

ÇALIŞTAYLARIN ETKİSİ

KNK’nin 2018 yılında yapmayı planladığı Güney Kürdistan ulusal birlik çalıştayına ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu. Reşit çalıştay tüm siyasi parti, örgüt ve yapıları ziyaret etmeyi hedeflediklerini belirterek şunları ekledi: “Ancak hangi parti ve örgütü ziyaret edersek edelim ister istemez konu birlik ve birlik kongresine geliyor. O yüzden bizde konuşmadan geçemiyoruz. Konunun buraya gelmesi yaptığımız temmuz ayından bu yana bu konuda yürüttüğümüz çalışmaların azda olsa etkili olduğunu gösteriyor.”