KNK'den PDK ve PDK-İ'ye ulusal birlik ziyareti

Ulusal birlik için Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi partileri ziyaret etmeye devam eden KNK, Koyê'de Rojhilat PDK'si ile PDK-İ partilerini ziyaret etti.

Ulusal birliğin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi partileri ziyaret eden Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti, Koyê'de Rojhilat Kürdistanı Demokrat Partisi (Partiya Demoqratî Kurdistan - PDK) ile İran Kürdistanı Demokrat Partisi (Partiya Demoqratî Kurdistan - PDK-İ) partilerini ziyaret etti. 

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemelizade, KNK Konsey Üyesi Farûk Cemîl ve KNK üyeleri Şikrullah Emîn, Yusif Kerkûkî ve Ferhat Doski'den oluşan KNK heyetinin ilk durağı PDK-İ oldu. Heyet burada PDK-İ Genel Sekreter Yardımcısı Hesen Şerefî ve parti yönetimi tarafından karşılandı. Basına kapalı bir şekilde yaklaşık bir buçuk süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Şerefî, KNK heyeti ile ulusal birliği konuştuklarını belirterek, "Bu ulusal çalışmaya herkesin, her partinin katkı sunacağını ümit ediyoruz. Kürtlerin birlik olması hepimizin temennisidir" dedi. 

PDK-İ'ye yapılan ziyaretin ardından PDK'ye geçen KNK heyeti burada da PDK Genel Sekreteri Mistefa Mewlûdî ve parti yönetimi tarafından karşılandı. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Mewlûdî, güzel bir fikir alış verişinin olduğunu kaydederek, "KNK heyetinin önerilerini dinledik. Onlar da bizim önerilerimizi aldılar. Güzel bir görüşme oldu. Bu önerileri parti organlarımızda görüştükten sonra en kısa sürece cevabımızı kendilerine ileteceğiz" ifadelerinde bulundu. 

KNK heyeti şimdiye kadar Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran (Değişim) Hareketi, Komala İslami Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Emekçiler Partisi (Hizbî Zehmetkêşan), Yekgirtu İslami Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Bizûtneweyî İslami, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), Kürdistan Halkı Demokratik Hareketi (Bizûtneweyî Demokrasi Gelê Kurdistan),  Kürdistan Demokratik Ulusal Birlik Partisi (Yekîtiya Neteweyî Demokratik a Kurdistan – YNDK), Tevgera Azadi, İran Kürdistanı Devrimci ve Emekçiler Partisi – Komala, İran Komünist Partisi – Komala, İran Komünist Partisi – Komala ve Doğu Kürdistan Demokratik Toplum Kongresi'ni (KODAR) ziyaret etmişti. 

KNK heyeti, bugün sabah saatlerinde de Hewlêr'de Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile görüşmüştü.