KNK’den ‘Bayram Mesajı’

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Tüm Kürt halkının bayramını kutlayan KNK, birlik, beraberlik ve başarı temennisinde bulundu.

KNK açıklamasında şöyle denildi: “Yarın Ramazan Bayramı. Maalesef bir bayramı daha krizli bir ortamda kutluyoruz. Kuzey Kürdistan’da halkımıza yönelik katliamlar devam ediyor. Köylerimiz, şehirlerimiz viran ediliyor, ülkemizin doğası yakılıyor. Rojava Kürdistan’ında halkımızın özgürlük savaşı her yönüyle devam ediyor. Güney ve Doğu Kürdistan’da savaş ve kriz her yönüyle sürüyor.”

Kürt halkının artık eski Kürtler olmadığını vurgulayan KNK, devamla şunlar belirtildi: “Kuşkusuz dört parça Kürdistan’da ve her yerde halkımız eskisi gibi değil. Büyük bir düşüncenin sahibi ve çağdaş, demokratik ulusal bir mücadelenin içindedir. Artık zalimlerin kapısında bekleyen köle değil ve köleliği kabul etmiyor. Artık bir tek kendisine, önderliğine ve mücadelecilerine inanıyor.”

KNK’nin Ramazan ayı içinde yürütmüş olduğu ulusal birlik çalışmalarını hatırlatan KNK, şunları kaydetti: “Bu Ramazan ayında KNK olarak ulusal birlik yolunda yeni bir hamle yaptık. Kürdistan’ın tamamında temsilcilerimiz Kürdistani güçlerle görüşme yapıyor ve ulusal birliğin zeminini hazırlıyorlar. Umarız bu yıl birliğin, başarının, barışın ve özgürlüğün yılı olur.”

Açıklamanın sonunda şunlar ifade edildi: “Halkımızın yakın bir zamanda huzur, barış ve özgür bir ortamda bayramlarını kutlayacağı inancı ve umudundayız. Bu vesileyle de özgürlük savaşçıları ve tutsaklarının, Kürdistan halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.”