KNK: Başur yönetimi ihanetin önünü almalı

Diyar Xerib’in şehit düştüğü saldırıyı kınayan KNK, “Başur yetkilileri ajanlığın ve ihanetin önünü almalıdır” dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Helmet Diyar’a (Diyar Xerib Muhammed) yönelik gelişen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Diyar Xerib’in şahsi ve ailevi çıkarlardan uzak, gönüllülük esaslı 25 yıllık mücadelesinin ardından işgalcilerin bombardımanı sonucunda ölümsüzler kervanına katıldığını belirten KNK açıklamasında devamla, “Kürdistan halkına, Diyar Xerib arkadaşımızın ailesine ve arkadaşlarına, Diyar Xerib ile birlikte şehit düşen arkadaşlarımızın ailesine baş sağlığı diliyoruz” denildi.

İÇ İHANET OLMADAN SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLEMEZDİ

“Türk devleti, ajanlık faaliyeti ve iç ihanet olmadan Qendil’de ve Başur Kürdistan’da Kürt bir savaşçıyı, bir siyasetçiyi takip edemez. İhanetçilerin desteği ile bu katliam gerçekleştirildi” diyen KNK, işgalci Türk devletinin ajanlıkla Kürdistan’da saldırı gerçekleştirebiliyor olmasının Kürt ulusal değerlerin kırılması anlamına geldiğini ve kınanması gereken bir durum olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Kürdistani olan herkes ulusal görevlerine göre hareket etmeli ve işgale engel olmalıdır” denildi.

BAŞUR YETKİLİLERİNE ÇAĞRI

Kürdistan’ı işgal etmek isteyenlerin büyük bir siyasi, askeri ve ekonomik krizden geçtiğine ve gün geçtikçe iradelerinin zayıfladığına dikkat çeken KNK, işgalci güçlerin var güçleriyle Kürtlere saldırdığını kaydederek, “Şunu çok iyi biliyoruz ki Diyar Xerib ve arkadaşlarının şehadeti bizlere ne kadar acı verse de yerleri boş kalmayacak ve zafer Kürdistan’ın ve Kürt halkının olacaktır. Bütün Kürdistani güçleri işgalcilere ve işgal operasyonlarına karşı mücadeleyi çağırıyor, işgal saldırıları karşısında daha cesaretli durmaya ve Başur’daki bütün yetkilileri de iç ihanetin ve ajanlığın önüne geçmeye davet ediyoruz.”