Keskin nişancıların vurduğu gencin ailesi yardım bekliyor

Keskin nişancılar tarafından vurularak felç kalan Mehmet Dazlak’ın annesi Azime Dazlak, “Bugün oğlum okul yollarında hayalini kurduğu avukatlık için uğraşabilecekken, hastane yollarında sürünüyor” şeklinde sitemini dile getirdi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 10 Kasım 2015 yılında keskin nişancılar tarafından boynundan vurularak felç kalan Mehmet Dazlak (19), 3 yıldır adalet ve tüm herkesten maddi manevi yardım eli bekliyor. Anne Azime Dazlak (55) kendisinin ve oğlu Mehmet’in 3 yıldır yaşadığı sıkıntıların artık son bulmasını istiyor.

“Yıllardır kiracı olarak oradan oraya sürüklendim durdum. 8 çocuk büyüttüm. Tam artık rahat yaşayacağım derken Allah en kötüsü ile sınamaya başladı beni. Oğlumla” diyen Dazlak, o günleri şu şekilde anlattı:

35 GÜN BOYUNCA YOĞUN BAKIMDA KALDI

“O gün küçük çocuklarımı okula yolladım. Oğlum Mehmet de işe gitti sabahın 7’sinde. Saatler sonra oğlumun boynundan vurulduğunu öğrendim. Hastaneye vardığımda ameliyattaydı. Sonraki ilk 7 gün boyunca da komada kaldı. 35 gün yoğun bakımda kaldı oğlum. Gözlerini açtığında ise doktor oğlumuzun felç kaldığını söyledi.”

Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılacak bir şey kalmadığını söyleyen doktorun üzerine Diyarbakır’a sevk edilen Mehmet’e orada da kapılar yüzüne kapanıyor. Doktordan “Ameliyat ile düzelmesi az da olsa ihtimal ama ölüm riski çok fazla olduğundan bunu yapamayız” cevabını alan aile soluğu fizik tedavi için Ankara’da alıyor.

OKUL YOLLARINDAN HASTANE YOLLARINA…

Anne Dazlak, “O günden bugüne kadar sadece 6 ayda bir olan 1 aylık fizik tedavi uygulanıyor oğluma. Ankara ya gidiyoruz fizik tedavi için. İlk başlarda az da olsa bir ilerleme gösteriyordu oğlum ama uzun zamandır bir gelişme yok” dedi. Ortaokulu yeni bitiren Mehmet’in gelecek dönemde liseye başlayacağını söyleyen Dazlak, “Bugün oğlum okul yollarında hayalini kurduğu avukatlık için uğraşabilecekken, hastane yollarında sürünüyor” şeklinde sitemini dile getirdi.

Eşi Salih Dazlak’ın da 4 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu çalışamayacak duruma geldiğini aktaran Dazlak, “Eşim, o zamandan bugüne çalışamadı bir daha anca oğlumuzu hastaneye götürüp getirebiliyoruz. Manevi anlamda yaşadığımız zorluk yetmezmiş gibi birde maddi sıkıntılar belimizi hepten büktü. Buradan yardımsever herkese sesleniyoruz. Yetkililere, halkımıza… Bizlere yardımcı olsunlar. Oğlumu daha iyi doktorlara götürebileyim” diyerek yardım istedi.

SUÇ DUYURUSU HALA SONUÇ VERMEDİ

“Oğlumuz işe giderken devlet tarafından vuruldu” diyen Dazlak, suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi. Şimdiye dek OHAL gerekçesi ile davanın bir nevi askıya alındığını belirten Dazlak, “Şimdiye kadar herhangi bir ilerleme sağlayamıyorduk. Şimdi yeniden sonuç almak için çabalayacağız. Tazminat davası da açmıştık ama oradan bir sonuç alamdık. Devlet bizi suçlu buldu. Bizler bu davanın peşini bırakmayacağız” dedi.

‘ÖZLEDİM’

Geçirdiği felç sonucu nefes almakta bile zorlanan Mehmet Dazlak (19) ise sadece şunları söyleyebildi:

“Felçli kalmadan önce yani 16’lı yaşlarımın başındaydım. Liseye başlayacaktım o yıl ama gidemedim. Şu an konuşurken bile nefes almakta zorlanıyorum. Gezmeyi çok seviyordum. Arkadaşlarım ile eğlenmeyi de çok özledim. Ama en çok da hayalini kurduğum meslek için okuyamadığıma üzülüyorum. Avukat olmak istiyordum. 19 yaşındayım. Gencim daha. Sağlığıma kavuşmayı yeniden okuyup üniversiteye gitmenin hayallerini hala kuruyorum.”