Kerküklü gençler canlı kalkan eyleminde

Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı Kandil’de düzenlenen canlı kalkan eylemine, Güney Kürdistan’ın Kerkük kentinden onlarca genç katıldı.

Yurtsever Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi’nin Kandil’de 8 Haziran’da başlattığı canlı kalkan eylemi 19. gününde devam ediyor. Büyük bir kararlılıkla, sonuç alıncaya kadar eylemlerini sürdürmekte olacaklarını belirten canlı kalkan eylemcilerine destekler artarak devam ediyor. Bugün Kerkük’ten gelen onlarca genç canlı kalkanların direniş eylemine katıldı.

Kerküklü gençler, canlı kalkan olmak için Kandil’e geldiklerini belirtti. Gençler, dört parçada süren işgal saldırılarına dikkat çekerek Başurê Kürdistan’a sahip çıkmak için Kandil’de olduklarını kaydetti. Son dönemlerde Türk devletinin Başur’daki işgalini ve saldırılarını arttırdığını dile getiren gençler, “Düşman bilmelidir ki, hiçbir şekilde topraklarımızı işgal etmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Kadim Kürdistan topraklarının satılık olmadığını ifade eden gençler şu mesajı verdi: “Bu kutsal toprakların Kerkük gibi bir daha satılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için canımızı da vermeye hazırız.”

Başur ve tüm Kürdistanlı gençlere de seslenen gençler, Kandil’deki canlı kalkan eylemiyle gençlerin Kürdistan’a sahip çıkmasını istedi.

Gençlerin açıklamaları “İşgale karşı serî hilde”, “Önder Apo’nun özgürlüğü için serî hilde”, “Başurê Kürdistan’ın özgürlüğü için serî hilde”, Kürdistan’ın kutsal dağlarını savunmak için serî hilde’ sloganlarıyla sona erdi.