Kerkük Valisi Saddam'ın 'mirasının' peşinde!

Kerkük Valisi, kentte Saddam Hüseyin döneminde askerler için Kürtlere ait araziler üzerine yapılan ancak 2003 yılından sonra halkın yerleştiği lojmanları "kaçak yapı" iddiasıyla boşaltmaya hazırlanıyor.

Kerkük Valisi, kentte Saddam Hüseyin döneminde askerler için yapılan ancak 2003 yılından sonra halkın yerleştiği lojmanları "kaçak yapı" iddiasıyla boşaltmaya hazırlanıyor.

Kerkük'te Kürdistan Mahallesi ve Westî Sokak'ta bulunan lojmanlardaki ailelere resmi yazı gönderen Kerkük Valisi Rakan Seîd, söz konusu evlerin "hükümet mülkü" olduğunu ve boşaltılmasını istedi.

Mahalledeki tüm evlere gönderilen ve Kerkük Valisi Rakan Seîd imzası taşıyan talimatta, lojmanların bir hafta içerisinde boşaltılması istendi.

Konuya ilişkin ANF'ye konuşan Irak parlamentosu Kerkük milletvekili Mihemed Hecî Osman, durumu duyduktan sonra Kerkük valisi ile görüştüklerini ve bunu kabul etmeyeceklerini ilettiklerini söyledi.

Osman, söz konusu talimatın uygulanmaması için Kerkük Polisi ile de görüştüklerini ve Kerkük Polis Müdürü'nün de kararın geri çekilmesi için uğraştıklarını söylediğini aktardı.

Söz konusu lojmanlar Saddam Hüseyin zamanında Kürtlere ait araziler içinde askeri yetkililer için inşa edilmişti. Ancak 2003 yılında Saddam Hüseyin rejiminin yıkılmasından sonra kente dönen Kürtler bu lojmanlara yerleşmişti.

Türk istihbaratından bir heyetin geçtiğimiz günlerde Kerkük'e yaptığı ziyaret ve Kerkük Valiliğinde Türkmen ve Arap meclis üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından, kentte Kürtlere yönelik baskılar arttı.

Kerkük Valisi geçtiğimiz günlerde de kentteki birçok muhtara gönderdiği yazıyla "PKK'yle ilişkisi olan ailelerin tespit edilmesini" istemişti.