Kerkük patlamalarla sarsıldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yaklaşık bir saat önce Kerkük’te peşpeşe patlamalar meydana geldi. Patlamaların sayısına ilişkin çelişkili bilgiler verilerken, patlamalarda en az 5 kişinin öldüğü, 18 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kerkük peşpeşe patlamalarla sarsıldı. Kerkük merkezinin Şeraa Kudus (Kudus caddesinde) peşpeşe patlamalar meydana geldi.

Kerkük polis müdürlüğü 5 patlamanın olduğunu açıkladı. Polis müdürlüğü beş patlamanın üçünün Şiilerin merkezi ve her zaman kalabalık olan Şeraa Kudus’te, iki patlamanın ise Bağdat caddesinde meydana geldiğini açıkladı. Patlamaların üçünün önceden yerleştirilmiş olan bombalarla, diğerlerinin ise patlayıcı yüklü araçlarla meydana geldiği de kaynaklar tarafından belirtildi.

Federal polis ile Irak ordusu patlamalardan sonra bölgede güvenlik önlemleri alırken, olay yerine de çok sayıda ambulans gönderildi.

Yaralıların Kerkük’ün çeşitli hastanelerinde tedavi altına alındığı belirtiliyor.

Yerel kaynaklar ise 6 patlama meydana geldiği bilgisini paylaştı. Yerel kaynaklar patlamaların dördünün Şeraa Kudus’te, ikisinin ise Bağdat caddesinde meydana geldiği belirtiliyor.

KERKÜK’TE SIKI GÜVENLİK ÖNEMLEMLERİ VE FARKLI İHBARLAR

Kerkük’ün birçok yerinden ihbar telefonları geldiği de edinilen bilgiler arasında. İhbar telefonları üzerine Kerkük’ün Şorice Mahallesinde Bağdat plakalı bir otomobilin polis tarafından durdurularak kontrol edildiği, ancak otomobilin patlayıcı yüklü olup olmadığı öğrenilemedi.

Öte yandan Kerkük'te meydana gelen patlamalardan sonra Daqoq ve Dibiz ilçelerinde çatışmaların başladığı belirtiliyor.