Kerkük gençleri Türk saldırılarına karşı eylemde

Güney Kürdistan’ın Kerkük şehrinde Komalên Ciwan üyeleri ve sivil toplum örgütleri, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı eylem düzenledi.

Güney Kürdistan’da halkın Türk devletinin Güney'e dönük işgal saldırılarına karşı tepkisi her geçen gün daha artıyor. Kerkük’te Komalên Ciwan ve sivil toplum örgütleri üyeleri Güney Kürdistan’a yönelik Türk devlet işgalciliği saldırılarına karşı tepki gösterdi.

'BARZANİ İŞGALİ MEŞRULAŞTIRIYOR'

Eylemci grup adına basın açıklaması yapan Hisên Sebah, işgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan sınırlarını ihlal ettiğini hatırlatıp, ‘’İşgalci Türk ordusu Güney Kürdistan sınırlarını ihlal etmiş ve bazı bölgelere yerleşmiş durumda ve saldırı hazırlığı içinde. İşgalci Türk devleti bölgede işgal operasyonları yürüterek Güney Kürdistan topraklarını işgal etmeyi hedefliyor" dedi.

Sebah, Güney Kürdistan hükûmeti ve Irak merkezi hükûmetinin işgal tehdidine tavır almamasına da tepki gösterdi ve "Nêçîrvan Barzanî’nin açıklamaları işgalciliği meşru gösteren nitelikte. ‘’Hükûmet başkanının bu açıklamaları faşist Türk devleti yetkililerinin açıklamalarıyla birebir örtüşür nitelikte. Biz Kerkük gençliği olarak bu tutumu ahlaksızlık olarak tanımlayıp, şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Sebah, uluslararası güçlerin saldırılar karşısındaki sessizliğine de değinerek, bu sessizliğin vahşi Türk saldırılarının onaylandığı anlamına geldiğini belirtti.

IRAK'A ÇAĞRI

Hisên Sebah, Irak Cumhurbaşkanı ve Parlamentosuna seslenerek, işgal saldırılarının parlamento gündemine getirilmesini istedi.