Kerkük Kalesi'nden komploya öfke yağdı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplo Kerkük’te yüzlerce kişinin katıldığı bir miting ile protesto edildi. Mitingde Öcalan’a özgürlük istendi. 

Kerkük’te siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, inanç önderleri ve halktan yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo protesto edildi. 

Yüzlerce kişi Kerkük Kalesi'nde toplandı, daha sonra Hesari Pazarı'na kadar yürüdü. Öcalan’ın çok sayıda posterinin taşındığı yürüyüş Hesari Pazarı'ndan sonra yeniden kaleye kadar devam etti. Burada konuşmalar yapıldı.

'ÖCALAN KADIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DEVRİM YAPTI'

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi, Kürdistan Özgür Kadın Hareketi ve Kürdistan Özgür Gençlik hareketi tarafından organize edilen protesto yürüyüşünde ilk konuşmayı Kürdistan Özgür Kadın Hareketi Temsilcisi Soma Ferhad yaptı. Ferhad, şunları söyledi:

 "20. yıl dönümünde Reber Apo’ya karşı geliştirilen komploda yer alan tüm güçleri nefretle kınıyoruz. Komployu boşa çıkaran şehitler ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz. 19 yıl önce sömürgeci Türk devleti ve uluslararası güçler Reber Apo’ya karşı uluslararası komployu gerçekleştirdi. Bu komplo önder Apo’nun şahsında onun önderliğinde gerçekleşmekte olan Kürt halk devrimi ile kadın özgürlüğüne karşı gerçekleştirildi. Önderlik kadın özgürlüğü için düşünsel, ideolojik, ulusal ve demokratik bir devrim gerçekleştirdi. Bu devrim ile özgürlük bir kişilik ve demokratik toplumun temelleri atıldı. Önder Apo komplocu güçlere karşı dört parça Kürdistan ile dünya kadınlarının özgürlüğü için büyük bir güç, irade ortaya çıkardı. Biz kadınlara düşen, özgürlüğümüz ve varlık gerekçemiz olan Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayarak daha özgür bir dünya ve toplumda yaşamaktır. Onun için önümüzdeki yıl Önderliğimizin özgürlük yıl olacağını belirterek, kadınlar olarak bundan başka hiçbir şey düşünmeyeceğimizi herkesin bilmesini isteriz.” 

'TECRİDİ KALDIRMAK YETMEZ; ÖCALAN'I ÖZGÜRLEŞTİRELİM'

Soma Ferhad’dan sonra Kürdistan Özgür Toplum Hareketi adına konuşan Haci Nüredin ise şunları ifade etti:

"Komplo en başta Önderliğin yoğun çaba ve düşünsel üretim ve emekleriyle hareket eden yiğit halkımızın mücadelesi ile boşa çıkarıldı. Komploları boşa çıkarılınca altı yıldır Önderliğe karşı en ağır tecridi uyguluyorlar. O yüzden altı yıldır uygulanan ağır tecridi kaldırmak değil, 20. yılına giren komployu ortadan kaldırmak için Reber Apo’yu özgürleştirmeliyiz."

'REBER APO KOMPLOCULARI YENDİ'

Demokrasi Platformu adına da Zenda Xidir Konuştu. Xidir, şöyle dedi: "Evrensel kölelik ve evrensel sömürgeciliğe karşı bir ideoloji, düşünce ve buna karşı güçlü mücadele araçlarına sahip olduğu için Reber Apo’ya karşı bu komplo geliştirildi. Ama tüm çabalarına rağmen komplo ve komplocular başarılı olamadı. Reber Apo zindandaki mücadelesi ile komplocuları yenilgiye uğrattı.”

Komployu protesto yürüyüşüne katılan Kürdistan Zehmetkeşan Partisi Yöneticisi Mamosta Silah, kısa bir konuşma yaparak, Öcalan'a özgürlük istedi. Silah, Öcalan'ın Kürtlerin birliği ve iradesi, özgürlüğü için mücadele verdiğini ve komplo ile karşı karşıya kaldığını söyledi. 

Komployu protesto yürüyüşüne katılan Dini Önder Mele Ümid de, Öcalan’ın özgürlüğünden başka bir şey kabul etmeyeceklerini söyledi. 

Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi adına yapılan konuşmada ise Öcalan’ın özgürlüğünden başka hiçbir şey düşünmediklerini ve özgürlüğü sağlanana kadar yaşamı kendilerine haram edeceklerinin mesajını verdi.