‘KDP ve YNK Başur’un sahiplerine bir kez daha ihanet etmiştir'

Devrimci Gençlik ve Devrimci Genç Kadın Hareketi, “Bu haklı serhıldanlara düşmanca saldıran KDP ve YNK iktidarı Başur’un gerçek sahiplerine bir kez daha ihanet etmiştir” dedi.

Güney Kürdistan’daki halk ayaklanmasına ilişkin açıklama yapan Kürdistan Halkımız ve Demokratik kamuoyuna; Devrimci Gençlik ve Devrimci Genç Kadın Hareketi, “Bu haklı serhıldanlara düşmanca saldıran KDP ve YNK iktidarı Başur’un gerçek sahiplerine bir kez daha ihanet etmiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Devrimci Gençlik ve Devrimci Genç Kadın Hareketi şunları belirtti: “Başurê Kürdistan halkımız gençlik öncülüğünde KDP ve YNK’nin işbirlikçi ve yolsuzluk politikalarına karşı serhıldana kalkmıştır. Hiç kuşkusuz bu haklı isyan en başta Başurê Kürdistan’ın meşru olmayan hükümetiyle beraber TC ve İran devletlerine karşı geliştirilmiş, özgürlüğü elinden alınmış vatanlarına tarihte olduğu gibi bugün de büyük bir vatanseverlikle sahip çıkması anlamına gelmektedir. Başurê Kürdistan halkı onlarca yıllık özgürlük mücadelelerinin sonucunda işgal, yolsuzluk, yoksulluk ve tehdit ile karşı karşıya bırakılmıştır. KDP ve YNK’nin çıkarcı, aileci ve menfaatçi karakteri; 2014’teki DAİŞ saldırıları karşısında kaçması ile başlayan son olarak da Kerkük, Şengal ve daha başka birçok yerden kaçarak Kürdistan halkının kazanımlarını Irak hükümetinin işgaline terk etmesiyle bir kez daha anlaşılmıştır. Yine Türk faşist devletinin Başur’u işgal etmesine seyirci kalan bu partilerin tek kaygıları kendi zenginlikleri ve koltukları olmuştur.

Halkın emeğini çalarak her gün daha fazla zenginleşen bu partilerin elit yöneticilerinin yoksul vatansever halkın durumundan bihaber olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Başurê Kürdistan halkımız kendi hakkı olanı almak için 18 Aralık tarihinden itibaren isyana kalkmıştır. Hewler, Süleymaniye, Kelar, Raperin ve daha birçok yerde devrimci bir ruh ile sokaklarda direnişe geçmiş, tüm bu haksızlıkları ortadan kaldırmak için hükümeti istifaya çağırmıştır.

Bu haklı serhıldanlara düşmanca saldıran KDP ve YNK iktidarı Başur’un gerçek sahiplerine bir kez daha ihanet etmiştir. Saldırılarda 10 direnişçi şehit düşmüştür. Bunca yıllık iktidarları sürecinde her türlü yolsuzluk gasp ve hırsızlık ile Başur’u sömüren bu zihniyetin artık yönetimi gerçek sahiplerine yani halka bırakmasının zamanı gelmiştir. Bu haklı taleplerini meşru eylemlerle ortaya koyan halkımızın onurlu şehitlerini minnetle anıyor, Devrimci Gençlik Hareketi olarak Başurê Kürdistan halkımızın haklı ve onurlu mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. ‘Hak olan istenmez, alınır’ şiarıyla başta Başurê Kürdistan gençliği olmak üzere tüm devrimci ve yurtsever gençliği Başurê Kürdistan devrimi sağlanıncaya kadar Seri Hilde ruhu ile kesintisiz direnişe geçmeye çağırıyoruz.”