KDP’nin tavrı Türkiye ve DAİŞ’e hizmettir

DAİŞ’e karşı savaşan enternasyonalist savaşçıları tutuklayan KDP’ye yine enternasyonalist savaşçılar tepki gösterdi: KDP’nin tavrı Türkiye ve DAİŞ’e hizmettir.

KDP tarafından tutuklanan enternasyonalist savaşçıların arkadaşları, bu tutumu anlamaya çalışıyor. Onlara göre; Rojava'da DAİS’e karşı savaşarak Kürtler ve insanlık için iyi bir iş yapanlara yönelik bu tavır, Türkiye ve DAİŞ'e hizmettir.

Rojava ve Kuzey Suriye'de YPG bünyesinde DAİŞ'e karşı süren amansız savaşta yer alan enternasyonalist savaşçılar, KDP tarafından alıkonulan 6 arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istiyor. KDP'nin Kürtlerin yanında savaşanlara karşı düşmanca tutumuna tepki gösteren enternasyonalistler, Türkiye'nin Rojava Devrimi karşıtlığına dikkat çekiyor.

KDP, geçen hafta Rojava'dan ülkelerine gitmek için Güney Kürdistan'a geçen enternasyonalist savaşçılar Callun Ross, Ozkan Ozdil, Fernando Grassa, Justin Schnepp, Damien Rodriguez ve Anthony Delgatto'yu alıkoydu. Gözaltı işlemi yapılmadığı için nerede tutuldukları bilinmiyor. KDP, on gün boyunca hiçbir açıklama yapmadı, ardından gözaltına alınmadıklarını iddia etti. Ancak Güney Kürdistan'daki Rojava temsilcileri, savaşçıların KDP tarafından alıkonulduğundan emin. Hafta başında Kobanê'de konuyla ilgili basın açıklaması yapan enternasyonalist savaşçılardan bazıları, ANF'ye konuştu.

KÜRTLERE SADECE YARDIM ETTİLER

Uzun zamandır ailelerini görmeyen arkadaşlarının ülkelerine gitmek isterken KDP tarafından tutuklandıklarının söyleyen Belçikalı Baz, onların kimseye bir zararları olmadığını; sadece DAİS'e karşı savaşmak isteyip savaştıklarını vurguladı. Kürtlere yardımcı olan savaşçıların bu şekilde tutuklanmasının Türk devletine hizmetten başka anlamı olduğunu kaydeden Baz, "DAİŞ karşı savaşmaktan imtina eden Türk devleti ve KDP, Rojava modelinin tüm Ortadoğu'ya yayılmasından korkuyorlar. Bunun için de DAİŞ karşı savaşanlara düşmanca yaklaşıyorlar" dedi.

'KÜRT' OLAN KDP'NİN AYIBIDIR

"Bu durum, kendisi de 'Kürt' olan KDP'nin ayıbıdır" diyen Amerikalı Michael Hogin, aynı düşmana karşı savaşması gereken KDP’nin böyle yapmakla düşmana hizmet ettiğini belirtti. Arkadaşlarının bırakılmasını talep eden Hogin, "Çünkü biz burada DAİŞ’e karşı savaşarak Kürtler ve insanlık için iyi bir iş yapıyoruz. Enternasyonalist savaşçılar olarak sadece Rojava için gelmedik, Kürdistan'ın tamamında DAİŞ'e karşı savaşmaya hazırız. Yani düşmanımız ortaktır, KDP böyle yaklaşmamalı, bu tutumundan vazgeçmeli" diye konuştu.

HİÇBİR HABER YOK

İngiltere’den Stefan Borkim, tutuklanan arkadaşlarının durumuyla ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını, haber alamadıklarını söyledi. KDP'nin, Kürt halkının çıkarlarına karşı  hareket ederek DAİŞ’e hizmet ettiğini savunan Borkum, şunun da farkında olduğunun altını çizdi: "DAİŞ’in varlığından memnun olanlar var. KDP’nin bu uygulamları, Türk devletinin isteğidir. Türk devleti istiyor, KDP uyguluyor."

SİYASAL FARKLILIK İZAH ETMİYOR

Ülkelerine geri dönmek isterken tutuklanan arkadaşlarının DAİŞ dışında kimseye zararlarının olmadığına dikkat çeken İngiltere'den En Nesin, "Siyasal farklılıkları bir kenara bırakıp insani görev olarak DAİŞ’e karşı savaşmak gerekir. Uluslararası toplum ve kuruluşlara çağrım arkadaşlarımızın serbest bıraktırılmasıdır" dedi.