KDP’li Qasim Şeşo Şengal’den yine kaçtı

Güney Kürdistan ve Bağdat yönetimi arasında başlayan referandum gerilimi Şengal’e de yansımaya başladı. KDP’li Qasim Şeşo’nun Heşdi Şabi ile görüştükten sonra bölgeden kaçtığı belirtildi. Şeşo, 2014 DAİŞ saldırısı sırasında yine Şengal’de kaçmıştı.

25 Eylül’de yapılan referandumdan sonra Güney Kürdistan’a karşı işgal girişimlerine başlayan Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük’ün yanısıra, Şengal’de de harekete geçtikleri bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Heşdi Şabi güçleri iki gün önce Şengal’in Siba Şêx Xidir ve Til Qeser hattındaki Peşmerge güçlerinin sorumlusu KDP’li Qasim Şeşo ile görüşerek bölgedeki mevzilerini terk etmelerini istedi.

Söz konusu bölgelerde henüz bir çatışma yaşanmazken Qasim Şaşo’nun bölgeden kaçtığı öğrenildi. Ancak peşmerge güçlerinin halen bölgede oldukları belirtiliyor.

KDP’nin Şengal’deki Peşmerge sorumlularından olan Qasim Şeşo, 3 Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ’in Şengal’e yönelik saldırısı esnasında Rojava üzerinden Zaxo’ya kaçarak halkı katliamla karşı karşıya bırakmıştı.