KCK, Zergelê katliamında hayatını kaybedenleri andı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, dört yıl önce 1 Ağustos’ta Türk rejiminin gerçekleştirdiği Zergelê katliamında hayatını kaybeden 8 kişiyi andı.

KCK yaptığı yazılı açıklamada, “2015 1 Ağustos’ta Türk devletinin savaş uçakları Kandil alanındaki Zergelê köyünü bombalayarak kadın ve erkek 8 Kürt insanını katletmiştir. Bu katliamda şehit düşenleri bir daha saygıyla anıyor, onların özlemleri olan Özgür ve Demokratik Kürdistan’ı mutlak gerçekleştireceğimiz sözümüzü yineliyoruz” dedi.

Açıkalmada devamla şu ifadelere yer verildi: 

“Türk devletinin savaş uçakları defalarca Kandil, Behdinan ve Xakurke alanlarını bombalayarak sivilleri katletmiş, köylülerin bağlarını, bahçelerini, evlerini yıkmış, Kürdistan'ın en büyük değerleri olan ormanlarını yakmıştır. Günümüzde de hala sivil yerleşim yerleri bombalanıp siviller katledilerek köyler boşaltılmak istenmektedir. Nasıl ki, 1990’lı yıllarda Bakurê Kürdistan'da binlerce köyü ortadan kaldırmışsa şimdi de aynı politikayı Medya Savunma Alanları ve Başurê Kürdistan’da uygulamaktadır. Tüm bu saldırılarında Bakurê Kürdistan'da olduğu gibi gerillanın özgürlük mücadelesini gerekçe göstermektedir. Önceleri de Saddam Hüseyin rejimi KDP ve YNK’yi gerekçe göstererek köyleri bombalamış ve insansızlaştırmıştı. Tüm Kürt düşmanları her zaman bir gerekçe bularak Kürt halkına ve kazanımlarına saldırmaktadır. Bugün de Türk devleti kendi toprakları olarak gördüğü Başurê Kürdistan'ı ve Rojava Kürdistan'ı işgal ederek Kürtleri soykırıma uğratmak ve buraları da Türk uluslaşmasının yayılma alanı haline getirmek istemektedir. Bunun en somut örneği Xakurke, Xınere ve Behdinan’a yönelik işgal harekatlarıdır. Kürt düşmanlığını görülmedik düzeye çıkaran AKP genel başkanı Tayyip Erdoğan bütün dağlık alanları alacağız, ovalara kadar gideceğiz, diyerek Başurê Kürdistan'ı tümden işgal etme amacını açıkça ortaya koymuştur. Türk devleti cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belirttiği yerler Lozan konferansı sırasında Türk heyetinin belirttiği alanları kapsamaktadır.

Türk devletinin amacı netleşmiştir. Başurê Kürdistan'ı işgal etmek ve burayı Türk uluslaşmasının yayılma alanı haline getirmek istemesidir. Sivillerin katledilmesi, köyleri boşaltılmak istenmesi de bu amaçladır. Bu açıdan tüm Kürdistan halkının Türk devletinin bu amacını görerek Kürdistan'ın her parçasında gelişen saldırı ve işgallere karşı direnmeli ve işgalcileri topraklarından söküp atmalıdır. Bugün gerilla Başurê Kürdistan'ı DAİŞ’e karşı nasıl savunduysa Türk devleti ve her türlü saldırgana karşı da savunmaktadır. Bu açıdan Başurê Kürdistan halkı işgalci Türk devletine karşı gerillanın geliştirdiği mücadelede yanında yer alarak Başurê Kürdistan'ın ağır bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımları koruma mücadelesi içinde olmalıdır.”