KCK, Uğur Şakar’ın anısına sahip çıkmaya çağırdı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Almanya’nın Krefeld kentinde bedenini ateşe veren Uğur Şakar’ı anarak, “Halkımızı Uğur Şakar’ın anısına sahip çıkmaya ve mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Almanya’nın Krefeld kentinde 20 Şubat günü bedenini ateşe veren Uğur Şakar, Duisburg’da tedavi gördüğü hastanede 22 Mart günü hayatını kaybetmişti.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlğı, “15 Şubat uluslararası komplonun 21. yıldönümünde komployu protesto amaçlı bedenini ateşe veren değerli yurtseverimiz Uğur Şakar, Newroz gününde şahadete ulaşmıştır. Güneşimizi Karartamazsınız Şehitler kervanına katılarak karanlıktan aydınlığa uzanan bir köprü olmuştur. Uğur Şakar’ın anısı önünde saygıyla eğiliyor, amacını mutlaka başarıya götüreceğimizin sözünü veriyoruz. Halkımızı Uğur Şakar’ın anısına sahip çıkmaya ve mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Uğur Şakar, faşist Türk devleti tarafından tarihin en korkunç soykırımlarından birinin yapıldığı Dersim’in, yurtsever yiğit bir evladıdır. Önder Apo’nun yarattığı Özgür Kürdün sembol ismi, Mazlumların, Sakinelerin ve Zülküf Gezen’lerin can yoldaşıdır. Yüzbinlerce Kürt insanı gibi Uğur Şakar da soykırımcı Türk devletinin baskı ve saldırıları sonucu yıllarca sürgünde yaşamak zorunda kalmıştır. Bunun intikamını özgürlük mücadelesine güçlü katılarak, mücadeleyi ileriye taşıyarak almaya çalışmıştır ve bunu başarmıştır.

Değerli yurtseverimiz Uğur Şakar’ın Almanya’da bedenini ateşe vermesinin anlamı büyüktür. Bu eylem, tıpkı Ronahi ve Berivanların eylemi gibi yüzyıldır Kürt halkına soykırım uygulayan Türk devletine destek sunan Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine güçlü bir mesajdır. Çok iyi biliyoruz ki Almanya verdiği destekle yıllardır faşist soykırımcı AKP-MHP iktidarını ayakta tutuyor. Faşist AKP-MHP iktidarı özelde Almanya’dan genelde ise Avrupa’dan aldığı destek ve cesaretle Kürt Halk Önderine mutlak tecrit, Kürtlere soykırım uyguluyor. Almanya ve Avrupa devletleri faşist AKP-MHP iktidarına destek vermeseydi, bu faşist soykırımcı iktidar bu kadar yıl ayakta kalamazdı. Uğur Şakar’ın eylemi, Almanya’nın ve Avrupa’nın Kürt soykırım politikalarına verdiği desteğe büyük bir eleştiri ve cevaptır. Aynı zamanda Kürt halkına ve dostlarına mücadeleyi yükseltme çağrısıdır.

Halkımız değerli evlatları Zülküf Gezen ve Uğur Şakar’ın anısına sahip çıkarak 2019 Newrozunu topyekün bir direniş Newrozuna dönüştürerek soykırımcı AKP-MHP faşist diktatörlüğüne ve destekçilerine büyük bir cevap vermiştir. Bu Newroz Zülküf Gezen, Uğur Şakar ve binlerce direnişçi öncülüğünde ‘‘Tecriti Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim’’ direniş hamlesinin şimdiden zaferini müjdelemiştir. Halkımız, Önderliği ve Halkının Özgürlüğü için gözünü kırpmadan canını feda eden bu fedai evlatlarının çizgisinde topyekün direnişini yükselterek mutlaka kazanacaktır.”