KCK: Roboski katliamının talimatını bizzat Erdoğan vermiştir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanılığı, Roboski katliamı talimatının bizzat Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini belirtti ve ‘Kürt halkına karşı her gün Roboski katliamları yapılıyor’ dedi.

Roboski katliamının 6. Yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, katliamda yakınlarını kaybeden Roboskili aileleri selamladı.

Genç, çocuk 34 Roboskilinin 5 yıl önce uçaklarla bombalanıp katledildiğini hatırlatan KCK, ‘’İnsanın yüreğini sızlatan biçimde gençlerin ve çocukların cesetlerinin katırlarla taşınması hafızalardan silinmeyecektir’’ dedi.

Katliamın planlı yapıldığını vurgulanan açıklamada, Roboski katliamıyla Kürt halkının yaşadığı travmalara bir yenisinin daha eklenmek istendiği belirtildi.

Açıklamada, ‘’Bu katliam o kadar planlı ve soğukkanlı işlenmiştir ki, iktidarda olanlar ve devlet yetkilileri bu katliamı normal bir olaymış gibi karşılamışlardır. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan bu katliamı yapanlardan hesap sorma yerine, bu saldırıyı yapanları kutlamıştır. Her zaman olduğu gibi Kürtlere karşı mücadelede asker ve polisin saldırganlığı kırılmasın diye katiller yine korunmuştur’’ denildi.

‘ERDOĞAN SİVİLLERİ VURABİLİRSİNİZ DEMİŞTİR’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Roboski katliamı Kürdistan'da sivillere yönelik tüm katliamların devlet talimatıyla yapıldığının açıkça itirafı olmuştur. Açıkça devlet tarafından yapıldığı halde katillerin yargılanmaması, Kürt halkının iradesinin kırılması için yapılan katliamlardan hesap sorulmaz mesajının verilmesidir. Daha sonra da Kürt halkına yönelik defalarca cinayet işlenmiş, katliam yapılmış, ama bu suçlulardan hesap sorma bir yana ödüllendirilmişlerdir. 2015 ve 2016 yıllarında halkın özyönetim talebi ve iradesine vahşice saldırılarak yüzlerce sivilin katledilmesi bunun açık kanıtı olmuştur. Zaten hükümet yetkilileri halkın iradesini kırmak için asker ve polise her türlü silah kullanabilirsiniz; gerektiği kadar kadın, çocuk, yaşlı, genç öldürebilirsiniz, talimatı verdiğini itiraf etmişlerdir.

Roboski katliamı talimatını da bizzat Tayyip Erdoğan vermiştir. Roboskili sivillerin içinde bir gerilla komutanının olduğu bilgisi Erdoğan’a iletilince tüm sivilleri de öldürebilirsiniz talimatını vermiştir. Roboski katliamının böyle yapıldığı çok kişi tarafından açıklanmış, yazılmış, çizilmiştir. Amaç Kürt’ün iradesini kırmak olduğunda binlerce, on binlerce sivilin öldürülmesi talimatını veren bir soykırımcı zihniyet vardır. Şimdi bunu en açık biçimde savunan ve dillendiren ise Tayyip Erdoğan’dır. Tayyip Erdoğan 2006 yılında kadın da olsa, çocuk da olsa gereğini yaparız diyerek bu zihniyetini ve karakterini ortaya koymuştur. 2006 Mart ayında onlarca çocuğun öldürülmesi, Roboski katliamı ve özyönetim direnişlerinin olduğu şehirlerde yüzlerce sivilin katledilmesi bu zihniyetin verdiği talimatlarla gerçekleşmiştir.

ROBOSKİ, TÜRK DEVLETİ VE AKP’NİN KARAKTERİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

Roboski katliamı, Türk devleti ve AKP iktidarının karakterinin ortaya konulması açısından çok çarpıcı bir olaydır. Roboski katliamı şahsında Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Ancak bu zihniyet ve katliamı yapanlar karşısında Roboskili aileler şahsında Kürt halkının tutumu da çok net olmuştur. Roboski halkı, katliamların ve zulümlerin Kürt halkının iradesini kıramayacağını ve özgürlük tutkusundan vazgeçiremeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu duruşu gösteren Roboskili tüm şehit ailelerini ve tüm Roboskili halkımızı saygıyla selamlıyoruz. Onlar Kürt’ün onurunu çok iyi biçimde korumuşlar ve temsil etmişlerdir.

Bugün Roboski katliamını yapan zihniyet yüzündeki tüm maskeleri atarak Kürt düşmanı karakterini açıkça ortaya koymuştur. Kürt halkına karşı her bugün Roboski katliamları yapılmaktadır. Roboski davası ve ailelerin direnişi tüm Kürt halkının davası ve direnişi haline gelmiştir. Roboski ve Roboskilerden hesap sormak için bu soykırımcı sömürgeciliğe karşı mücadeleyi yükseltip demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan'ı yaratmak gerekmektedir. Roboski katliamını ve tüm katliamları yapanlardan sorulacak en iyi hesap Türkiye'yi demokratikleştirmek ve Kürdistan'ı özgürleştirmek olacaktır.

HESAP SORMA ÇAĞRISI

Roboski katliamı altıncı yıla girerken şehitliklere saldırarak gerilla naaşlarını mezardan çıkarıp Kürt’ün kökünü kazımak isteyen AKP-MHP faşizmine karşı tüm Kürdistan halkını, gençlerini, kadınlarını, yaşlılarını ve çocuklarını mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Yandaşları dışında tüm Türkiye halklarına düşmanlık yapan AKP-MHP faşizmine karşı tüm Türkiye halklarının demokrasi cephesini yaratarak mücadeleyi yükseltmeye, demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan'ı yaratmaya çağırıyoruz.

Katledilen Roboskili çocukların ve gençlerin özgür Kürdistan özlemlerini mücadeleyi yükselterek zaferle taçlandıracağımız sözünü bir kez daha veriyoruz.''