KCK’nin Güney Kürdistan’daki görüşmeleri devam ediyor

KCK Heyeti Ulusal Birlik çalışmaları kapsamında İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu'nu ziyaret etti.  

Güney Kürdistan’da ulusal birlik temaslarını sürdüren KCK heyeti, İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu ile görüştü.

Süleymaniye'nin Zirgeevez beldesindeki İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu Genel Merkezinde yapılan görüşmede KCK Dış İlişkiler üyesi Serhed Varto ve beraberindeki heyet, İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu Genel Sekreter Yardımcısı Ebûbekîr Müderisî, Politbüro Üyesi Salih Şerîfî ve Merkez Komite Üyeleri İbrahim Muhemedî tarafından karşılandı. Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren görüşmede son dönemde hızlanan ulusal birlik çalışmaları ele alındı. Görüşmenin ardından taraflar ortak açıklama yaptı.

Görüşmeden sonra bir açıklama yapan İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu Genel Sekreter Yardımcısı Ebûbekîr Müderisî, görüşmenin iyi ve şeffaf geçtiğini ifade ederek şunları kaydetti: "Görüşmede ulusal birlik sorunları, partiler arası ilişkiler, Kürtlerin şuanda içinde bulunduğu siyasi koşullar ela alındı. Kürtlerin Ortadoğu sorunlarının çözümüne öncülük edeceği belirtildi. Birçok konuda hem fikiriz. Ancak bazı konularda farklı fikirlerimiz de oldu. Fakat önemli olan her iki tarafın da düşüncelerini açıklaması başlangıç için önemli oldu.’’

‘KÜRTLERİN PARÇALI DURUŞU BÜYÜK BİR TEHLİKE’

Kürtlere yönelik tehditlere dikkat çeken KCK Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Serhed Varto şunları söyledi: “Aslında bugün en büyük tehlike sömürgecilerin varlığı değil, Kürtlerin parçalı durumu. Eğer Kürtler birliklerini sağlarlarsa hiçbir sömürgeci güç Kürtlerin karşısında duramaz. Bugün hala Kürt sorununu çözmek istemiyorlarsa bunun nedeni Kürtlerin kendi içerisinde birlik olmamasıdır. Uluslararası güçler Kürtlerle ilişkilerinde stratejik davranmıyorsa bu yine Kürtlerin parçalı duruşu ile ilgilidir. Bu sorunların tek ilacı da Kürtlerin ulusal birliğini sağlamaktır. Bu konuda projelerimiz var bununu kardeşlerimize anlattık, kendileri de bunun üzerine tartıştıklarını ve bizlere sonucu paylaşacaklarını ifade etti. Kürtlerin birliği aynı zamanda Ortadoğu'daki tüm halkların demokratik birliği anlamına gelecek" dedi. 

KCK heyeti daha önce Goran (Değişim) Hareketi, Partiya Demokrat Kurdistan-İran (PDK-İ), Hizba Demokrata Kürdistan (HDK) ve İran Kürdistan Emekçiler Topluluğu görüşmüştü.