KCK: Mücadeleyi yükseltelim, tecridi kıralım, faşizmi yıkalım

KCK: Tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini 4 Nisan gününde tecridi kırma ve faşizmi yıkma mücadelesini yükseltmeye ve Önder Apo’ya olan borcunu ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "4 Nisan Önder Apo’nun doğum günü tüm Kürt halkına, Ortadoğu halklarına ve insanlığa kutlu olsun. Önder Apo’nun doğum gününü derin özlemle kutluyoruz" dedi.

KCK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Önder Apo’nun doğumu Kürt halkının dünyaya yeniden gözünü açması olmuştur. Önder Apo’nun doğuşu Kürt’ün değerlerini çağdaş demokratik değerlerle bezeyerek Kürt halkını Ortadoğu’nun en temel demokratik gücü haline getirmiştir. Önder Apo’nun doğuşu aynı zamanda binlerce yıl insanlığa ve uygarlığa beşiklik etmiş Ortadoğu’nun tüm değerleri üzerinden yeniden doğuşu anlamına gelmektedir. Önder Apo’nun doğuşu toplumcu yaşamın ve neolitiğin anası olmuş kadının yeniden doğuşu olmuştur. Önder Apo tüm yaşamı boyunca bu toplumsal değerler ve halk gerçekliğine duyduğu sorumlulukla hareket etmiş, yaşamının her saniyesini toplum ve toplumlar için yaşamıştır.

Önder Apo’nun Kürt tarihini, Ortadoğu tarihini değiştirdiği tartışmasızdır. Tüm insanlık açısından da rolünü oynayacaktır. Önder Apo’nun en büyük saygısı yaşamın kendisinedir. İnsan ömrünün her saniyesine kutsallık düzeyinde anlam vermiştir. Bu açıdan yaşamının her anına büyük çalışmalar ve yaratılan değerler sığdırmıştır. İnsan yaşamının her anının kutsallığına Önder Apo kadar değer veren ölümlü sayısı azdır. Önder Apo açısından bir insanın doğumu kutsaldır. Tüm insanların da doğuşuna saygı göstermesi ve ona göre yaşaması gerekmektedir. Önder Apo böyle yaşayarak herkese örnek olmuştur. Kürt halkının Önder Apo’yu bu düzeyde sevmesi; yaşamının her anına Kürtler ve insanlık için birçok değer sığdırmasıdır.

Önder Apo bugün en zor zindan koşullarında ve tecrit altında yaşamının her saniyesini toplumsallık ve insanlık için geçirmektedir. Her saniyesi Kürt halkının özgürlüğü, Ortadoğu ülkelerinin demokratikleşmesi ve tüm insanlığın özgürlüğü için yoğunlaşma biçiminde geçmektedir. Yaşamının her saniyesi kutsal olduğundan Önder Apo hiçbir anı boş geçirmemektedir. Önder Apo’nun bu yaşam ve mücadele felsefesi Kürt’ü ayağa kaldırmış; özgürlüğü için savaşan bir halk haline getirmiştir.

Önder Apo toplumsal yaşamın temel hakikati olan özgür kadın gerçeğini bugün de ortaya çıkarmak için büyük bir mücadele vermiştir. Böylece ana emeğine en büyük değeri veren evlat olarak tarihteki yerini almıştır. Eğer bugün Kürt kadınları ve gençleri Önder Apo için kendisini feda ediyorsa, ‘Gençlik Apo’nun fedaisidir’ sloganları atılıyorsa bunun nedeni Önder Apo’nun kadına ve gençliğe kazandırdıklarıdır.

1998 yılında Önder Apo’ya yönelik uluslararası bir komplo gerçekleştirilmiştir. Bu komploya karşı Kürt gençleri, kadınlar, yaşlılar, bir bütün olarak Kürt halkı ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ diyerek Önder Apo etrafında ateşten barikat kurmuştur. Onlarca Kürt insanı Önder Apo için kendini feda etmiştir. Bugün de Önder Apo üzerindeki tecridin kırılması, AKP-MHP faşizminin yıkılması için binlerce fedai Önder Apo çizgisinde direnişe geçmiştir. Leyla Güven, zindanlardaki ve Avrupa’daki yoldaşlarımız kendilerinin gerçek doğumunu sağlayan Önder Apo’ya borçlarını yerine getirmek için yaşamlarını feda etmektedirler. Leyla Güven kendisinin doğuşunu Önder Apo’nun fikirleriyle tanışmasıyla gerçekleştiğini söylemiştir. Kadını, genci ve tüm Kürt insanı için de bu gerçeklik geçerlidir.

Önder Apo’nun doğum gününde süresiz-dönüşümsüz açlık greviyle tecridi kıralım direnişi zirveleştiği gibi Kürt halkının mücadele azmi daha da artmaktadır. Kürt halkı öfkesini bileyerek, bilincini derinleştirerek büyük serhıldanlara hazırlanmaktadır. 4 Nisan doğumunu unutturmak, bastırmak mümkün değildir. Bu doğuş en zor koşullarda mücadele iradesi ve gücü haline gelir, Kürt halkını, Ortadoğu halklarını ve insanlığı özgürleştirme mücadelesini yükseltir.

Tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini 4 Nisan gününde tecridi kırma ve faşizmi yıkma mücadelesini yükseltmeye ve Önder Apo’ya olan borcunu ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz."