KCK: Kürt düşmanı AKP-MHP faşist iktidarını püskürteceğiz

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Qereçox’daki YPG karargahına yönelik saldırısının birinci yıldönümüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu. KCK, ‘Qereçox ve Efrin şehitleri özgür Kürdistan’ın gerekçesi olacak’ denildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, AKP-MHP yönetimindeki Türk devletinin, Qereçox’a saldırarak DAİŞ’le suç ortaklığını bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Açıklamada, ''Qereçox, Kerkük ve Efrin saldırısı tüm Kürt halkının Türk devletine karşı tutumun ne olması gerektiğini göstermiştir'' denildi. 

KCK, Türk devletine karşı tutumunu da şu ifadelerle açıkladı: ''Kürt Özgürlük Hareketi olarak tüm Kürtlerin düşmanı olan AKP-MHP faşist iktidarına karşı mücadele edip bu iktidarın saldırılarını püskürterek tüm Kürdistan halkını ve Ortadoğu halklarını özgür ve demokratik yaşamı önündeki bu engeli mutlaka ortadan kaldıracağız.''

Açıklamada, 24 Nisan 1915 Ermeni soykırımında katledilenler de anıldı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla bugün yayınlanan açıklama şöyle:

ŞEHİTLER ANILDI

''Bir yıl önce Türk devletinin savaş uçakları Rojava’da YPG karargahını bombalamış, 18 YPG’li savaşçı şehit düşmüştür. Bu saldırıda şehit düşen Kürt savaşçıları rahmetle anıyoruz. Aynı günlerde Medya Savunma Alanlarındaki uçak saldırısında büyük emekçi devrimci Bedran Gundıkremo ve Botanlı dört yurtsever milis de şehit düşmüştür. Bu şehitleri de minnet ve saygıyla anıyoruz.

TÜRK DEVLETİ DAİŞ’LE SUÇ ORTAĞI OLMUŞTUR

Qereçox Karargahı’na yapılan saldırının birinci nedeni Kürt düşmanlığı olurken, ikinci nedeni ise YPG’nin DAİŞ’e karşı en etkili savaş veren güç olmasıdır. Qereçox saldırısının olduğu günler, YPG’nin DAİŞ’e karşı şiddetli savaş yürüttüğü günlerdir. DAİŞ’e karşı savaşta verilen binlerce şehide Türk ordusunun şehit ettiği savaşçılar da eklenmiştir. Böylece AKP-MHP faşist iktidarı DAİŞ’le suç ortaklığını bir kez daha göstermiştir.

YPG; El Nusra ve DAİŞ gibi faşist çetelerin Rojavayê Kurdîstan ve Kuzey Suriye’yi işgal saldırılarını püskürterek Suriye’de demokratik devrimin gerçekleştiği özgür topraklar yaratmıştır. Kuzey Suriye’yi kadın özgürlükçü demokrasi vahası haline getirmiştir. AKP-MHP faşizmi Kürtlerin özgürleşmesini; Kürt, Arap, Süryani ve tüm diğer etnik ve inanç topluluklarının demokratik ulus anlayışıyla demokratik özyönetimler oluşturmasını kendi soykırımcı tekçi ulus devlet anlayışı için tehlikeli görmüştür. Böyle güzel bir örneğin Türkiye’deki faşist ve çirkin rejim için örnek olmasından korkmuştur. Bu iki temelden dolayı Rojava ve YPG karargahına savaş ahlakına uymayan biçimde saldırmıştır. Qereçox saldırısı AKP-MHP faşizminin Kürt ve demokrasi düşmanı karakterini gözler önüne sermiştir.

EFRİN İLE QEREÇOX SALDIRILARI BENZER ÖZELLİKLER TAŞIMAKTADIR

Efrin saldırısı ile Qereçox saldırısı birçok bakımdan benzer özellikler taşımaktadır. Efrin’e de Kürt ve demokrasi düşmanı olduğu için saldırmıştır. Saldırılar, Türk devletinin sadece Kuzey Kürdistan halkına değil, Kürdistan’ın tüm parçalarına düşman olduğunu ortaya koymuştur. Nitekim Qereçox’a saldıranlar Başurê Kurdîstan ve Kerkük’ü işgal etme tehdidi yapmışlardır.

Qereçox, Kerkük ve Efrin saldırısı tüm Kürt halkının Türk devletine karşı tutumun ne olması gerektiğini göstermiştir. Türk devletinin mevcut zihniyeti değişmediği müddetçe Kürt düşmanı karakteri sürecektir. Bu açıdan tüm parçalardaki Kürtler, bir parçadaki Kürtlere saldırının tüm Kürtlere saldırı olduğunu görerek AKP-MHP saldırganlığına açık tutum koymalıdırlar. Bu tutumla Kürtlerin düşmanlarının saldırı iradesini kırmaları, özgür ve demokratik yaşama kavuşmaları açısından çok önemlidir.

Kürt Özgürlük Hareketi olarak tüm Kürtlerin düşmanı olan AKP-MHP faşist iktidarına karşı mücadele edip bu iktidarın saldırılarını püskürterek tüm Kürdistan halkını ve Ortadoğu halklarını özgür ve demokratik yaşamı önündeki bu engeli mutlaka ortadan kaldıracağız.

HESAP SORULACAK

Qereçox ve Efrin şehitleri bizim için özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu mücadelemizi geliştirme gerekçemiz olacak; bu saldırıları yapanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.''

1915’TE KATLEDİLEN ERMENİLER ANILDI

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında, 1915 Ermeni soykırımında katledilenler anıldı ve şöyle denildi:

‘’24 Nisan 1915’te Ermeni ve Asuri Süryani soykırımında yaşamını yitirenler önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların anıları da bizler açısından soykırımcı güçlere karşı mücadele gerekçelerindendir. Ermeniler, Kürtler ve Süryaniler yüzyıllar boyu ortak vatanda birlikte yaşamışlar, her bakımdan birbirini tamamlayan kardeş halklar olmuşlardır. Bugün demokratik ulus olarak ifade ettiğimiz anlayışa benzer bir ilişki ve yaşam yüzyıllar boyu bu halklar tarafından pratikleştirilmiştir. Biz, yüzyıllar boyu olduğu gibi, bugün de Kürtlerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Arap, Türkmen, Çerkez, Çeçen, Azeri, Terekemelerin bu coğrafyada ortak vatanda demokratik ulus ruhuyla yaşayacaklarına inanıyoruz. Bu açıdan bizlerin mücadelesi aynı zamanda bu topraklarda yaşayan ve soykırıma uğrayan halkların ve inançların özgürlük ve demokrasi mücadelesidir.’’