KCK: Despotlar bir bir tarihin çöp sepetine atılacaktır

KCK: ''Önder Apo 20 yıl çalıştığı Ortadoğu, Suriye ve Rojava’da kadın özgürlükçü demokratik ekolojik toplum paradigmasıyla Ortadoğu'yu yeniden demokratik uygarlığın merkezi haline getirme hamlesi yaptırmıştır.''

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, uluslararası 15 Şubat Komlosu’na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ‘’ Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi olarak söz veriyoruz ki, onun çizgisinde mücadeleyi geliştirerek Özgür Önderlik, özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu'yu yaratıp Önderliğimize ve halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz’’ dedi.

c

KCK’nin açıklaması şöyle:

9 Ekim 1998 tarihinde başlatılan uluslararası komplo 15 Şubat 1999 günü Kürt Halk Önderi’nin esaretiyle sonuçlanmıştır. Önder Apo 19 yıldır bir adada tek kişilik cezaevinde, tek kişilik bir hücrede esaret altındadır. İmralı esaretinin 20. yılında da Önder Apo çok ağır bir tecrit altında tutulmaktadır. Önder Apo'nun düşüncelerinden ve devrimci duruşundan korkarak uluslararası komployu gerçekleştirenler şimdi de bu korkuyla Önder Apo'yu ağır tecrit altında tutmaktadırlar. Önder Apo İmralı zindanında 19 yıldır ortaya koyduğu düşünceler ve gösterdiği duruşla sadece Kürt halkına değil, tüm insanlığa yol göstermektedir. Komplonun 20. yılında komplonun boşa çıkarılmasında fedai devrimci öncülüğü yapan “Güneşimizi Karartamazsınız” şehitlerini bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz. Onların fedai çizgisinde gelişecek özgürlük ve demokrasi mücadelemizle mutlaka özgür Önderlik, özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu yaratılacaktır.

Önder Apo halkların kardeşliğine dayalı demokratik bir Ortadoğu ve özgür Kürdistan yaratma mücadelesi verdiği için komploya maruz kalmış ve esaret altına alınmıştır. Önder Apo'nun çizgisinde gelişecek özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu mücadelesi tüm Ortadoğu'da işbirlikçiliği ortadan kaldıracak, emperyalist hakimiyetin ve despot iktidarların sonunu getirecektir. Önder Apo'nun çizgisinde gelişen özgürlük mücadelesinde kendi sonlarını görenler uluslararası komployu gerçekleştirerek Önder Apo'yu esaret altına aldılar. Ancak hiçbir özgür yaşam tutkusu ve devrimci duruş dört duvar arasına hapsedilemediği gibi, Önder Apo'nun çizgisi de dört duvar arasına hapsedilememiştir. Bilgelerin, dervişlerin, ermişlerin, evliyaların yaşadığı inzivalardan güçlü çıkmaları gibi Önder Apo da İmralı’da her gün daha da büyüyerek bugün sadece Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının değil, tüm insanlığın özgür ve demokratik yaşam önderliği haline gelmiştir. Önder Apo'nun insanlığın beş bin yıllık düşünce birikimi ve mücadele gücünü sentezleyerek yarattığı kadın özgürlükçü demokratik ekolojik toplum paradigması bugün insanlığın gelecek umudu olmuştur.

İnsanlık, toplumsallık bugün tarih sahnesine çıktığı Ortadoğu'da en büyük kaosu yaşamaktadır. İnsanlık tarihi göstermiştir ki, kaos dönemleri ve kaos coğrafyaları aynı zamanda kurtuluş mesajlarının, kurtuluş devrimlerinin geliştiği dönemler ve coğrafyalar olmuştur. Ortadoğu, tarih boyu en derin kaosları yaşayan, bu nedenle de en kapsamlı kurtuluş mesajlarının ortaya çıktığı ve insanlığa yol gösterdiği coğrafya olmuştur. Önder Apo da kaosun derinleştiği ve Üçüncü Dünya Savaşının yaşandığı Ortadoğu'da beş bin yıllık düşünce ve kültür birikiminin; hak, adalet, vicdan, ahlak, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin verdiği güçle insanlığa yol gösterici kurtuluş mesajlarını, umudunu ve mücadele çizgisini tüm insanlığın elin vermiştir.

Siyasal, toplumsal, ekonomik, kültürel krizin en yoğun yaşandığı coğrafya, kurtuluşun nasıl olması gerektiğin pratikte ortaya koymaktadır. Kürdistan'da onlarca yıldır yürütülen özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yarattığı demokratik devrimci değerler, bugün tüm Ortadoğu halklarının demokratik devrim mücadelesine önderlik yapar hale gelmiştir. Rojava Devrimi, Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu, Kobanê ve Efrin Direnişleri, Önder Apo'nun İmralı’daki esaret yıllarının ürünü olarak bugün insanlığı heyecanlandırmaktadır. Önder Apo 20 yıl çalıştığı Ortadoğu, Suriye ve Rojava’da kadın özgürlükçü demokratik ekolojik toplum paradigmasıyla Ortadoğu'yu yeniden demokratik uygarlığın merkezi haline getirme hamlesi yaptırmıştır.

Önder Apo 2003 yılında yazdığı özgür insan adlı savunmasında “Kürt teşisi dönecek, Ortadoğu'yu demokratik uygarlığa kavuşturacaktır” sözü pratikleşmiş bulunmaktadır. Kürt teşisi bugün kadın özgürlük çizgisidir. Kadın özgürlük çizgisi, kadın eliyle ilk toplumsallığın yaratıldığı coğrafyada öyle etkili biçimde tarih sahnesine çıkmıştır ki, bu devrimci güç karşısında hiçbir gericilik, despotizm ve egemen güç duramayacaktır. Kadın özgürlük çizgisinde gelişen demokratik devrimler tüm despotları bir bir tarihin çöp sepetine atacaktır.

Bugün Efrin’de, Rojava’da, Kuzey Suriye’de, Suriye genelinde, Türkiye'de, Bakurê Kurdîstan'da, Irak’ta, İran’da ve tüm Ortadoğu'da direnen, Önder Apo'nun kadın özgürlük çizgisindeki demokratik ekolojik paradigmasına dayalı demokratik devrim güçleridir. Bu demokratik devrimleri Kürt teşisi hızla döndürmekte, sadece Ortadoğu'nun değil, tüm insanlığın tarihi yeniden yazılmaktadır.

Önder Apo, bütün yaşamı boyunca Kürt halkına, Ortadoğu halklarına ve insanlığa hizmet etmiştir. Bunlar için mücadele etmediği, bunlar için yaşamadığı tek bir saniyesi olmamıştır. İmralı zindanında dört duvar arasında tutulan özgür insan olarak kalbi tüm insanlık için çarpmaktadır. Biz de Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi olarak söz veriyoruz ki, onun çizgisinde mücadeleyi geliştirerek Özgür Önderlik, özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu'yu yaratıp Önderliğimize ve halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.

Komplonun 20. yılında başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı ve demokratik insanlığı Önder Apo'nun özgürlük çizgisinde özgür Önderlik, özgür Kürdistan, demokratik Ortadoğu ve özgür insanlığı yaratma mücadelesi içinde yer almaya çağırıyoruz. Bu temelde Efrin Direnişi etrafında demokratik insanlık mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.