KCK’den Uysal ailesine başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, önceki gece vefat eden Kürt siyasetçi Mesut Uysal’ın ailesine başsağlığı mesajı yayımladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın yazılı mesajı şöyle:

Değerli Kürt siyasetçi Mesut Uysal’ın yaşamını yitirmesini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine, Şırnak halkına ve tüm Kürdistanlılara başsağlığı diliyoruz.

Mesut Uysal’ın 1990’lı yıllarda demokratik siyasal mücadelenin geliştirilmesinde önemli katkıları olmuştur. 1990’lı yıllarda katliamlarla karşılaşan Şırnak’ta demokratik siyasal mücadelenin en ön saflarında yer almıştır. Soykırımcı sömürgeciliğin ağır saldırısı karşısında Şırnak’ta siyasal mücadele imkanı kalmayınca Avrupa’da halkımızın yürüttüğü siyasal mücadele içinde yer almıştır. KNK’nin kuruluşunda yer alarak ulusal birlik çalışmalarına da katkıda bulunmuştur. Sağlığı el verdiği müddetçe de Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinde üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmiştir.

Değerli yurtsever demokrat Mesut Uysal bütün ömrünü Kürt halkının özgürleşmesi için harcamıştır. Kürt halkının özgürlük mücadele tarihinin en büyük ve en uzun süreli mücadelesi onlarca yıldır verildiği için bu mücadele sürecinde birkaç kuşak yer almıştır. Mesut Uysal da eski kuşak yurtsever demokrat olarak genç kuşak yurtsever demokratlarla birlikte mücadele yürütmüştür. Mesut Uysal’ın en büyük şansı ve ömrünün son günlerini mutlu biçimde geçirmesi bu mücadelenin kesintisiz sürmesi olmuştur. Mücadelenin birkaç kuşak sürmesi bu mücadelenin yenilmezliğinin kanıtı olmuştur. Mesut Uysal’ın genç yoldaşları bu mücadeleyi mutlaka özgür Kürdistan’la taçlandıracaklardır.

Mesut Uysal’ın özgürlük mücadelesinde verdiği emekler unutulmayacak, onun özlemi olan özgür Kürdistan mutlaka gerçekleştirilecektir.