KCK'den Qendîl Newroz'una mesaj: Bu bahar özgürlük baharıdır

Binarê Qendîl’de binlerce kişinin katıldığı görkemli Newroz kutlamasına KCK de bir mesaj gönderdi. Mesajda, "Bu bahar özgürlük baharıdır" dedi.

Binarê Qendîl’de binlerce kişinin katıldığı Newroz etkinliğine KCK bir mesaj gönderdi. Mesaj KCK Yürütme Konseyi Üyesi Diyar Xerib tarafından aktarıldı.

Diyar Xerîb, KCK’nin Leyla Güven, Nasır Yağız, Herêm Mehmud, Şeyma Ednan ve diğer tüm direnişçilere selamları olduğunu belirterek, "Leyla Güven ve zindanlardaki arkadaşların eylemleri faşizmin kırılmasıdır” dedi.

Xerîb, fedai eylem yapan Zülküf Gezen’e ilişkin şunları belirtti: "Zülküf Gezen yoldaşın eylemi Mazlum arkadaşın gerçekleştirdiği eylem gibiydi. Bu eylem bizi zafere ulaştıracaktır.”

Diyar Xerîb Türk devletine ait savaş uçaklarının dün Qendîl’ê yönelik saldırısına ilişkin de, "Dünkü bombalama halkın gözünü korkutma amaçlıydı. Düşman halkın Qendîl’de kutlama yapmaması amacıyla böyle bir girişim içine girdi. Fakat gelişinizle, heyecan ve coşkunuzla düşmana sert bir yanıt verdiniz. Hepinize hoş geldiniz diyoruz. Newroz direniş bayramıdır. Edoğan çağın Dehak’ıdır ve Kürtlerde çağın direnişini sergiliyorlar. Bunun için Kürtlere bu kadar saldırıyorlar” diye belirtti.

Xerîb konuşmasını, "Bu Newroz DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğratılmasının bayramıdır. Sidekan eylemi DAİŞ ve AKP’nin siyasi olarak yenilgisidir. Bu bahar özgürlük baharıdır. Şêladız direniş ruhuyla işgalciliği yenilgiye uğratacağız” diye bitirdi.