KCK’den Barzanî ailesine başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Dilovan İdris Barzani’nin vefatından dolayı Barzani ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

KCK’nin Dilovan İdris Barzani vefatından dolayı yayımladığı mesaj şöyle:

‘’Barzani ailesi ve Kürt toplumunun belirgin bir şahsiyeti olan Dilovan İdris Barzani’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Dilovan İdris Barzani’nin vefatı, gerek Barzani ailesi, gerekse halkımız için büyük bir kayıp olmuştur. Bu acı kayıptan dolayı derin keder ve üzüntü içerisinde olan Barzani ailesinin acı ve kederini içtenlikle paylaşıyoruz. Rahmetli Dilovan İdris Barzani’ye Yüce Allah’tan rahmet, başta Sayın Neçirvan ve Sayın Mesut Barzani olmak üzere tüm Barzani ailesine başsağlığı diliyoruz.

Rahmetli Dilovan İdris Barzani, Kürtlerin hak ve özgürlük mücadelesinin önemli bir parçasıydı. Mücadelesinde, Kürtlerin tarihsel, kültürel ve siyasal değerlerine sahip çıkmayı hep öne aldı. Bu nedenle başta Enfal şehitlerinin anıları ve naaşları olmak üzere, birçok Kürt değerinin toparlanıp sahiplenilmesinde ön ayak oldu. Bu bakımdan da bir toplumun ancak değerlerine sahip çıkarak ayakta kalabileceğinin derin bilincinde olduğunu ortaya koydu. Özellikle sosyal alanda Güney Kürdistan toplumuna önemli hizmetler sundu. Onun için ani vefatı hepimiz için büyük bir kayıp oldu. Biz bu büyük kayıptan dolayı tekrardan Barzani ailesinin acılarını paylaşıyor, merhum Dilovan Barzani’ya Allahtan rahmet diliyoruz. Sayın Neçirvan Barzani ve Sayın Mesut Barzani’ye taziyelerimizi sunuyoruz.’’