KCK’den Ahmet İke için başsağlığı mesajı

Geçtiğimiz günlerde Gever’de yaşamını yitiren Ahmet İke için yazılı mesaj yayımlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, İke ailesine başsağlı diledi.

Ahmet İke’nin Kürt Özgürlük Mücadelesi'ne büyük emekler verdiğini hatırlatan KCK, ‘’Gever halkının ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz’’ dedi.

KCK mesajına şu ifadeler yer aldı:

‘’Gever halkı, Özgürlük Mücadelemize her bakımdan çok büyük destekler sunmuştur. Yüzlerce şehidi, yüzlerce gazisi, binlerce tutuklusu olmuş bir şehrimizdir. Serhıldanların şehri olan Gever’de İke ailesi her zaman mücadelenin bütün alanlarında yerini almıştır. Özgürlük Mücadelesi'nin en zor dönemlerinde mücadeleye verdikleri destekle Gever halkımıza da moral vermişlerdir. İke ailesinin bu duruşunda ve mücadeleye katkısında ailenin büyüğü olan Ahmet İke’nin çok büyük etkisi olmuştur. Değerli yurtsever Ahmet İke bu duruşuyla ülkesine ve halkına karşı görevini yerine getirmiştir. Ebedi istirahatinde huzurla yatacaktır. Onun özgür Kürdistan özlemi gençler ve kadınlar başta olmak üzere tüm halkımızın mücadelesiyle mutlaka gerçekleştirilecektir.

Tüm halkımız ve Gever halkı bilmelidir ki, verdikleri hiçbir emek, ödedikleri bedeller boşa gitmemiştir, gitmeyecektir. Zorluklar ne olursa olsun, halkımız özgürlüğüne her zamankinden daha yakın bulunmaktadır. Ahmet İke ve tüm yurtseverlerin özgürlük özlemlerinin gücü halkımıza mutlaka kazandıracaktır. Onların özlemi dağda, ovada, şehirde vereceğimiz mücadele ile gerçekleşecek; oğulları, kızları ve torunları özgür Kürdistan'da yaşayacaklardır.’'