KCK’den 5 Temmuz’daki saldırıda şehit düşen Aslan için açıklama

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk savaş uçaklarının 5 Temmuz gün Kandil’e düzenlediği saldırıda KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb (Helmet) ile şehit düşen Abdulkadir Aslan (Şahin Dicle) için açıklama yaptı.

Açıklamada, “Şahin arkadaş militanlık ve öncülük rolünü her zaman üstlenerek, PKK mücadelesi içerisinde büyük bir emeğin sahibi olmuş, fedakârlık ve militanlıkta arkadaşlarına örnek öncü bir katılım yapmıştır” denildi.

Açıklama şöyle: “Şahin arkadaşın şahadetine ilişkin;

Her halk, her devrim kendi kahramanlarını yaratır. PKK hareketi de on binlerce kahramanı yaratarak, Mazlumların ve bütün halkların devrimini geliştirmektedir. Her bir PKK militanı özgür ülke umudunu taşıyarak devrimci ve tarihsel anları yakalar. Şahin arkadaş da erken yaşlarda düşman gerçekliğini anlayarak, inkâr ve asimilasyon politikalarını kabul etmemiş ve gerilla saflarına katılmıştır. Şahin arkadaşımız PKK mücadelesi içerisinde ve erken yaşlarda büyük bir gelişim kat etmiştir. Amed zindanı ve sur direnişinin ruhuna denk daima örnek bir kişiliğe sahip olmuştur. Militanlık ve öncülük rolünü her zaman üstlenerek, PKK mücadelesi içerisinde büyük bir emeğin sahibi olmuş, fedakârlık ve militanlıkta arkadaşlarına örnek öncü bir katılım yapmıştır. Şahin yoldaşımız emekçi, mütevazı ve olgun kişiliğiyle biliniyordu. Her zaman direniş ruhuna sahip bir gerilla ve bir militandı. Kürt halkı üzerinde yürütülen soykırım planlarını kabul etmeyerek, PKK’nin öncü fedai ve militan çizgisini içselleştirmiş, halkının onurlu bir evladı ve militanı olarak tarihe ismini geçirmiştir. Şahin yoldaşımız Mazlumların, Kemallerin, Zilanların ve Beritanların direniş günlüğüne ismini yazdırarak ölümsüzler kervanına ulaşmıştır. Anısı ile yoldaşlarına kararlılık ve mutlak zaferin teminatını görev olarak bırakmıştır. Zafer, tüm şehitlerimizin anısına bağlılık sözümüzdür.”