KCK: Bir parçasına yapılan saldırı, tüm Kürdistan’a yapılmıştır!

Türk ordusunun Güney Kürdistan’da gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklama yapan KCK, bu saldırıların tüm Kürt ve Kürdistan’a yapıldığını belirtti.

Türk ordusunun 7 Kürt köylüsünü katlettiğini hatırlatan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, tüm Kürdistanlı güçlere katliama karşı tutum alma çağrısında bulundu.

KCK yazılı açıklamasında, ‘’AKP iktidarı Kürtlere yönelik katliamlarına bir yenisini eklemiştir. Daha önce Başurê Kurdîstan ve Medya Savunma Alanları’nda defalarca gerçekleştirdikleri katliamlarını Avaşin’de kuru odun toplayan 10 Kürt köylüsünü katlederek sürdürmüştür. Böylece son zamanlarda Bakurê Kurdîstan'da yaptığı katliamları Başurê Kurdîstan'a taşımıştır. Hava saldırısıyla katledilen 10 şehidimizi saygı ve minnetle anıyor; onların şehadetlerini özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu ile taçlandıracağımız sözünü veriyoruz’’ denildi.

TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARINA KARŞI BAŞUR SES ÇIKARMALI

KCK açıklamasının devamında, katliama karşı tavır alınması istendi. Açıklama şöyle devam ediyor: Türk devletinin onlarca yıldır Bakurê Kurdîstan'da yüzlerce katliam yaptığı bilinmektedir. Başurê Kurdîstan'da da şimdiye kadar yapılan hava bombardımanlarında çocuk, kadın, genç, yaşlı onlarca Kürt insanı katledilmiştir. Sanki Başurê Kurdîstan'da AKP iktidarının katliam yapması hakkıymış gibi ses çıkarılmamıştır. Onlarca Başurê Kurdîstanlı insanın Türk devlet uçaklarıyla katledilmesine sessiz kalınmıştır. Başurê Kurdîstan hükümeti ve Güney Kürdistanlı partiler Bakurê Kurdîstan'daki katliamlara, şehirlerin yakılıp yıkılmasına sessiz kaldıkları gibi, Başurê Kurdîstan nüfusuna kayıtlı insanların katledilmesine de sessiz kalmışlardır. Son katliama yönelik daha fazla tepki gösterilmiş olsa da katliamın büyüklüğü karşısında bu tepki de çok yetersiz kalmıştır. Türk devleti sadece Bakurê Kurdîstan ve Başurê Kurdîstan’da değil, Rojava’ya da sürekli yaptığı saldırılarla sivillerin ölümüne ve yaralanmasına yol açmaktadır. Tüm bunlar, Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımızın, demokratik kurumların ve siyasi partilerin AKP iktidarına ve onun faşist şefine karşı tepkinin yükseltilmesini zorunlu kılmaktadır. Kürt halkı bulunduğu her yerde Kürt düşmanı soykırımcı bu iktidara karşı Kürt’ün iradesini ve tutumunu göstermelidir.’’

TÜRK DEVLETİ BÜTÜN KÜRTLERE DÜŞMAN

Türk devletinin sadece Bakurê Kurdîstan halkına düşman olmadığı, AKP iktidarının son yıllardaki tutumunun tüm Kürtlerin düşmanı olduklarını açıkça ortaya koyduğunu belirten KCK şu değerlendirmelerde bulundu: ‘’Ortadoğu'da Kürt düşmanlığının öncülüğünü Türkiye'deki soykırımcı sömürgeci zihniyet yapmaktadır. IŞİD ve El Nusra ile Kürt düşmanlığını sürdürmek isteyen AKP iktidarı, Kürtlerin IŞİD ve El Nusra’yı etkisiz kılması sonucu yeniden klasik bölgesel Kürt düşmanlığı ittifakını sağlama politikasına yönelmiştir. Kürt düşmanı AKP iktidarı, Kürt’ün en dinamik gücü olan PKK ve Kürt Özgürlük Hareketi’ni ezmek için tüm insanlık dışı yol ve yöntemleri kullanmaktadır. Son zamanlarda Silahlı İnsansız Hava Uçakları ve uçaklarla sivillere yönelik katliam yapmaları da Kürt halkının iradesini kırmak ve Kürt Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmek içindir. Bilinçli olarak yapılan bu katliamlarla halkın özgürlük ve demokratik iradesi kırılıp mücadeleden uzaklaştırılmak istenmektedir.

BİR PARÇAYA SALDIRI TÜM KÜRDİSTAN’A SALDIRIDIR

Şu bir gerçektir ki, Ortadoğu'da süren Üçüncü Dünya Savaşında Kürdistan'ın bir parçasına yapılan saldırı tüm Kürtlere yapılmış saldırıdır. Bu açıdan Kürdistan'ın tüm parçalarında özgür ve demokratik yaşamın kazanılması için en başta da AKP iktidarının Kürt düşmanı politikalarına karşı ortak tutum ve mücadele içinde olunması gerekir. Türk devletinin Kürt düşmanı politikalarına karşı çıkmadan Kürdistan'ın hiçbir parçasında özgür ve demokratik yaşam kazanılamaz; hiçbir kazanım güvenceye alınamaz. Bu açıdan Türk devletinin Başurê Kurdîstan'daki saldırılarına Kürdistan'ın tüm parçalarında karşı çıkılmalıdır. Kürt insanının yaşamının da değerli olduğu hem Türk devletine hem de tüm dünyaya gösterilmelidir.

Uçakların Başurê Kurdîstan'a yaptığı saldırılar halkımız için sürekli bir işkenceye dönüşmüştür. Yüksek sesle uçmaları ve sürekli bombalamalar yapmaları Kürt halkını yaşamından bezdirir hale getirmiştir. Hiçbir devletin ve siyasi gücün bir ülkenin ormanlarını sürekli yakarak, yüksek sesli savaş uçaklarıyla bombalamalar yaparak halkı yaşamından bezdirmeye hakkı yoktur. Bu saldırılarla sadece Kürt halkına düşmanlık açıkça ortaya konulmamakta, insanlık ve doğa suçu da işlenmektedir.

SES ÇIKARMAMAK KATLİAMA ORTAK OLMAKTIR!

Türk devletinin uçaklarının Başurê Kurdîstan'a yönelik saldırılarının artık durdurulmasının zamanı gelmiştir. Bu saldırılara karşı çıkmamak, yapılan katliamlara ortak olmak anlamına gelecektir. Bu açıdan Başurê Kurdîstanlı tüm siyasi partilerin ortak tutumla bu saldırılara karşı çıkması gerekmektedir. Başurê Kurdîstanlı halkımız bu katliam karşısında ayağa kalkmalıdır. Bu katliamla birlikte Başurê Kurdîstan'daki Türk devlet işgaline karşı da mücadele yükseltilmelidir. Başurê Kurdîstan'daki Türk devlet işgaline karşı mücadele vermeden Başurê Kurdîstan’ın bağımsız ve özgür irade kazanması mümkün değildir.

Bu katliamla birlikte Başurê Kurdîstanlı partiler de, halkımız da Türk devletinin Başurê Kurdîstan’daki askeri güçlerin derhal çıkmasını istemeli; çekilmediği takdirde bu işgalci güçlere karşı mücadeleyi yükseltmelidir.