KCDK-E, Êzî bayramını kutladı

KCDK-E Başkanlık Divanı, Êzî bayramını kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Başkanlık Divanı, “Dünyadaki tüm halkların ulusal ve inançsal günlerinin tarihsel ve felsefik yanları olduğu kadar o halkın birliğinin ve örgütlülüğünün sağlanmasında önemli rolleri olmaktadır.

Kürtlüğün özünü oluşturan Êzidî Kürtlerin kendi birliğini ve örgütlülüğünü ulusal ve inançsal değerlerini koruması ve geliştirmesi özgürlüğü daha da yakınlaştırmaktadır.

Êzidî Kürtlerin Êzî Bayramı başta Êzidî halkımızın olmak üzere tüm Kürdistan halkının saldırılar karşısında birlik ve öz kimliğini koruma günü olmasını diliyoruz.

Êzî Bayramı vesilesiyle birliğimizi, örgütlülüğümüzü daha da geliştirerek egemenlere karşı direnişimizi yükselterek özgür ve özerk Êzidîxan’da Êzî bayramımızı kutlayalım.

Êzî bayramı kimliğimizi ve inancımızı korumak ve geliştirmekte egemenlere ve sömürgeciliğe karşı çıkış olmakla birlikte direnişi ve kendimizi savunmaydı geliştirmektir.

KCDK-E olarak Êzî Bayramı vesilesiyle başta Êzidî Kürtlerine olmak üzere tüm Şengal, Kürdistan halkına ve insanlığa kutlu olsun. Bu bayramın tüm insanlığa özgürlük, eşitlik getirmesini diliyoruz” dedi.