Kayyumdan TRT Kurdi’ye 54 bin, sağlığa 12 bin TL altın alımı

Kayyumun yönettiği VBB’de 2022 yılının ilk 7 ayında yapılan 700 doğrudan teminde AKP etkinlikleri için branda parası yandaş danışmanlık şirketlerine peşkeş çekilirken, halkın vergileriyle yayın yapan TRT Kurdi'ye ise, 54 bin TL tanıtım parası ödendi.

Kayyum Ozan Balcı tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde (VBB) yaşanan yolsuzluklar her gün kamuoyunun önünde belgeleriyle ispatlanmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir soruşturma yürütülmediği gibi adeta yolsuzlukların üzeri örtüldü ya da yolsuzluk yapanlar daha yüksek makamlara terfi ettirilerek ödüllendirildi.

Kayyum belediyelerinde yolsuzluk yapılmasının yöntemlerinden biri ise hizmet alımı altında istedikleri kişiye peşkeş çekebiliyorlar. Normal şartlarda ihale ile yapılması gereken bu yöntem, yasada bulunan bir maddeye dayanılarak davetiye usulüyle yapılıyor, bu da yandaşlara rant getirisi sağlanıyor.

KAYYUM 12 BİN TL’LİK BALIK ALDI

Kayyum belediyesinde 2022 yılının ilk 7 ayında 700 adet doğrudan temin yapıldı. Bu doğrudan teminler arasında AKP etkinliklerinde verilen ekmek arası dürüm-ayran için 29 bin TL ödendi.

AKP dergisi Diyar Van’a 14 bin TL para verilirken, AKP etkinliklerinde kullanılan brandalara harcanan para; 103 bin TL. Doğrudan temin denilerek İnci Kefali alımı için 12 bin 525 TL harcanması ise dikkat çekiyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından alınan bu balıkları kimin yediği ise bilinmiyor.

SAĞLIK İŞLERİ 12 BİN TL’LİK ALTIN ALIMI YAPTI

Doğrudan teminler arasında Sağlık İşleri Daire Başkanlığının yaptığı altın alımı, 12 bin 636 TL’ye mal oldu. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile altın arasında nasıl bir bağlantı olduğu da belirsizliğini koruyor.

Fuzuli harcamalar arasında 30 bin TL’ye mal olan ikramlık paketi ve 147 bin TL’lik kırtasiye malzemesi de var.

YANDAŞ ARAŞTIRMA ŞİRKETİNE 119 BİN TL

Kayyum belediyesinin AKP’nin Van’daki oy potansiyelini öğrenmek için daha önce anket yaptırdığı Rawest isimli araştırma ve danışmanlık şirketine 119 bin TL para ödendi. Muhtarlıklar Daire Başkanlığı, sadece kalem ve notluk için 103 bin TL para harcadı.

TRT KURDİ’YE 54 BİN TL ÖDENDİ

Kayyumun 2022 yılında harcadığı doğrudan temin ücretleri içinde en dikkat çekici olan ise, AKP’nin TRT Kurdi isimli kanalına ödenen paralar. Halkın ödediği vergilerle yayın yapan TRT bile kayyum belediyesinden para aldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, mal ve malzeme alımı kalemi altında TRT Kurdi isimli kanala 54 bin 604 TL para ödedi. Bunun için de ‘Van’ın TRT Kurdi tanıtım programı’ olarak resmi evrak düzenlendi.