Kayyum sülükten beter

Gasp edilen DBP'li Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyum, Marzan Mahallesi'ndeki Sülük Gölü'nü yok etmeye çalışıyor.

Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyum, doğal güzelliğiyle hayranlık uyandıran ve yüzlerce kuş türünün, balığın ve diğer canlıların yaşam kaynağı olan Sülük Gölü'ne sülük gibi yapıştı. Dökülen hafriyatlar nedeniyle göl yok olmaya doğru giderken, kalan kısmı ise balçık haline geldi. Sülük Gölü'nün eski güzelliğinden artık eser yok.

Hakkari şehir merkezindeki tek göl olan Sülük Gölü, yanı başına dökülen hafriyatla tehdit ediliyor. Dökülen hafriyatlar sonucu büyük bir kısmı balçık haline geldi. Hafriyat, Hakkari Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Türk memurun teşviki ve izniyle dökülüyor. Hakkarili yurttaşların her hafta sonu dinlenme ve piknik yaptığı göl, artık eski görünümünden çok uzak.

YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Gölün şehir merkezine güzellik kattığını ve yurttaşların nefes aldığı ender yerlerin başında geldiğini belirten yurttaşların ortak tepkisi, özetle şöyle: “Yıllarca doğamızla oynadılar. Tüm ağaçlarımızı yok ettiler, derelerimizi kuruttular. Şimdi ise gözlerini şehir merkezinde kalan tek göle diktiler ve yok etmeye çalışıyorlar. Bu göl, hem Hakkariler için hem de diğer canlılar için çok önemlidir. Gölde birçok canlı yaşıyor. Gölün yok olması halinde bu canlılar da yok edilmiş olacak. Gözlerimizin önünde yok ediliyor.”

KAYYUM SADECE ZARARDIR

Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyumun, Hakkari’ye zarardan başka bir şey getirmediğini; zaten onlardan bir şey beklemediklerini ifade eden yurttaşlar, "Asıl işe bize düşüyor. Bunun bilinçli yapıldığını biliyoruz. O halde biz sahip çıkmalıyız. Kimse hafriyatını dökmemeli. Biz ortak tutum alıp birlikte hareket edersek kimse şehrimize zarar veremez” dedi.a