Kayyum fırını da sattı

Van’ın Gürpınar ilçesinin kayyumu Osman Doğramacı, DBP’li Belediye döneminde açılan Halk Ekmek Fırını'nı bir şirkete peşkeş çekti, halka dağıtılan ekmeğin peşine düştü.

DBP'li Gürpınar Belediyesi tarafından yapılan Halk Ekmek Fırını, merkezin yanı sıra Güzelsu (Hoşap) ve Norduz bölgelerinde oluşturulan noktalarda 50 kuruşa ekmek dağıtıyordu. Belediye gasp edildikten sonra atanan kayyum, halkın ekmeğine de göz koydu. Fırını bir nevi kapattı, DBP'li belediye hakkında da bu faaliyetinde dolayı soruşturma başlatılmasını sağladı.

Kayyum Osman Doğramacı, belediyeye oturttulduktan sonra ilk işi olarak Kürtçe tabelaları söktü. Muharrem Taş Sağlık Ocağını kapattı. DBP’li belediyeler döneminde açılan kurumları Erdoğan’ın kızı Sümeyya Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı vakıfa devretti.

Bunlarla da yetinmeyen kayyum Doğramacı, DBP’li Belediye döneminde yoksul halkın ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Halk Ekmek'i kapattı. Fırını bir işbirlikçi şirkete peşkeş çeken Doğramacı, DBP dönemi için soruşturma başlattı. Kayyum Doğramacı, halka dağıtılan ekmeğin kamuyu zararı uğrattığını ve başka yerlere para aktarıldığını iddia ediyor.