Kayyum belediyesi 984 AKP-MHP’li taşeron işçisine kadro verdi

Çoğunluğu 2016 yılında Amed Büyükşehir Belediyesi’ne atanan Cumali Atilla döneminde işe alınan AKP ve MHP’lilerden oluşan 984 taşeron işçisine kadro verildiği ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) belediyelerine atanan kayyumların talan politikaları devam ediyor. 2016 yılında atanan kayyumların bugüne kadar açığa çıkan yolsuzluk ve usulsüzlüklerinin çetelesini tutmak dahi zorlaştı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Amed Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum Cumali Atilla döneminde merkez ve ilçe belediyelerinden yaklaşık 2 bin çalışan işten çıkarılmıştı. Açtıkları işe dönüş davalarını kazanmalarına rağmen işleri geri verilmeyen eski çalışanların yerine ise AKP ve MHP’ye yakın olan, il-ilçe teşkilatlarında görevli olanlar çalıştırılmaya başlanmıştı.

2023 genel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, Amed ve ilçe belediyelerine çoğunluğu Cumali Atilla döneminde taşeron işçi olarak alınan AKP ve MHP teşkilatlarında görevli olan 984 kişinin sözleşmeli memuriyete geçirildikleri ortaya çıktı. 375’i büyükşehir, 250’si Kayapınar, 44’ü Yenişehir, 65’i Sur belediyelerine ve 250’si ise DİSKİ’ye olmak üzere toplam 984 kişinin sözleşmeli memur olarak geçirilmelerinin ardından ise kadrolu memuriyete geçilecekleri öğrenildi.

Sözleşmeli memur olarak atanan isimlerin bazıları ise şöyle: İnsan Kaynakları Şube Müdürü Mustafa Karakeçi’nin kız kardeşi Neval Karakeçi, İnsan Kaynakları Hizmet Alımı Şube Müdürü Adem Aktepe’nin kızı Ayşe Aktepe ve tüm daire başkanlarının yakın dereceden akrabaları.

Yine yaptığı cinsel istismar, şantaj ve yolsuzluklardan dolayı tutuklanan ama 2022 yılının Mayıs ayında tahliye olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan’ın eşi de sözleşmeli kadroya geçirilen isimler arasında yer alıyor. Ayrıca birçok polis eşinin de sözleşmeli olarak devam ettikleri öğrenildi.

Şu anda sözleşmeli olarak devam eden bu 984 kişinin, yakın zamanda bakanlıktan gelecek karar ile kadrolu memur olacakları bildirildi.