Kars’ta sabotaj eylemi, Şırnak ve Bitlis’te çatışma

HPG, Kars’ta düzenlenen sabotaj eyleminde 4 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Uludere’de 2, Bitlis’te ise 1 gerillanın hayatını kaybettiği bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Kars’taki sabotaj eylemi ve Uludere ile Bitlis’teki çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu.

HPG resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

KARS’TA SABOTAJ EYLEMİ

‘’11 Temmuz günü işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kızıl Kilise alanında bir operasyon başlatmıştır. Eyalette başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, aynı gün saat 15.00’da Horoz kaya tepesine konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 4 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

ŞIRNAK ULUDERE’DE 2 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

11 Temmuz günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Kela Memê alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 08.00 ve 11.00’da işgalci güçler, insansız hava araçlarının desteğinde atak tipi taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile alanda bulunan Gûnde Mêhrê, Tepê Bayrak, Tepê Sinek ve Mehrê vadisini yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından çok sayıda skorsky helikopter operasyon alanına indirmeler yapmıştır. İşgalci güçler Gûndê Mêhrê'deki bazı köy sakinlerini gözaltına almış ve baskı uygulamıştır. Düzenlenen yoğun hava saldırılarında 2 arkadaşımız şehit düşmüş, 1 arkadaşımız ise yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştür. Operasyon 12 Temmuz günü sabah saatlerinde geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

BİTLİS’TE 1 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

11 Temmuz günü işgalci TC ordusu Bitlis’e bağlı Şêx Cuma alanında bir operasyon başlatmıştır. İnsansız hava araçlarının desteğinde devam eden operasyonda işgalci TC ordusu gece saatlerinden 12 Temmuz günü sabah saatlerine kadar Şehit Avareş yamaçlarını, Kaniya Şehida ve İsyan vadisini yoğun teknik kullanarak bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda 1 arkadaşımız şehit düşmüş, 1 arkadaşımız ise yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştür. Operasyon 12 Temmuz günü öğlen saatlerinde geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.’’