Kars halkı HDP diyor

Halkların birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşadığı Kars’ta HDP heyecanı yaşanıyor. Kars halkı 31 Mart’ta oylarını HDP için kullanacak.

Kadim kent Kars, birçok halkı bünyesinde barındırıyor. Kars, hem tarihi ve hakların çeşitliliğiyle tarihi ve mozaik bir kent. Yüzyıllardır bu kedim kentte, Kürt, Terekeme, Azeri, Ermeni ve Laz gibi birçok halk bir arada yaşıyor. Tarihi yapısıyla bir dünya mirası olan Kars şehrinde tarihi yapılarının yanı sıra, tarihi Ani harabeleriyle bir dünya kenti konumunda. Bu mozaik ve tarihi kent bu gün AKP ve MHP belediyeleri nedeniyle hak ettiği konumda değil. 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP’nin çok iddia olduğu Kars’ta, Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca rüzgarı esiyor. Bugün Kars halkı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’yı sahiplenmiş durumda. Kars halkı 31 Mart’ta HDP ile Kars Belediyesi’ni alacağından emin.

‘TEK SEÇENEK HDP’DİR’

Bugün Kars’ta Kürt, Türk, Çerkez, Laz ve Azerilerin HDP çatısı altında birleştiğini belirten Serkan Dağ, Kars halkı olarak HDP adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’ya destek vereceklerini söyledi. Çünkü hem Kars’ta hem de tüm Türkiye’de hakların kardeşliği ve barışı için tek seçeneğin HDP olduğunu dile getiren Dağ, “Buradan her kesimin HDP’ye destek vermesi çağrısı yapıyoruz. Kars Belediyesi’ni yıllarca CHP, AKP ve MHP yönetti ama bugüne kadar onların hiçbir hizmetini görmedik. Bu gün Kars şehrinin hali ortada. Yolların hepsi bozuk, sularımız gelmiyor, çöpler haftalarca toplanmıyor. Altyapı bu gün büyük bir sorun ve kanalizasyon suları hep dışarı akıyor” dedi.

‘HİÇBİR PARTİ KARS’A HİZMET YAPMADI’

“Kars’ın tek geçim kaynağı hayvancılık ama doğru dürüst bir meydanı bile yok” Dağ şöyle devam etti: “Belediye bir şey yapacağı zaman bile bizlerden para toplayarak yapıyor. Bize bugüne kadar hiçbir hizmet yapmayan bu partilere artık oy vermeyeceğiz. 31 Mart’ta oylarımızı HDP’ye vereceğiz. Zaten bugün Kars’ta büyük bir heyecan var. HDP heyecanı her tarafı sarmış durumda. 31 Mart’ta HDP büyük bir oy oranıyla belediyeyi alacağından hiç şüphemiz yok.”

 ‘KARS İÇİN HDP BÜYÜK BİR ŞANSTIR’

Muhammed Tahurla ise, Kars halkı olarak oylarını bu sefer HDP’ye vereceklerini söyledi. HDP’de herkesi kardeş ve yoldaş olduğunu dile getiren Tahurla şöyle konuştu: “Bugüne kadar tüm partiler burayı yönetti ama bir tek HDP yönetmedi. Bu seçimde HDP’nin büyük bir şansı var. Bu şehir için HDP büyük bir şanstır. Biz Karslılar olarak bu şansımızı çok iyi şekilde kullanacağız. Bu güne kadar Kars kentini ve halkını düşünen bir parti çıkmadı ama HDP halkın içinde olduğu ve halkın kendisi olduğundan, oylarımızı HDP’ye vereceğiz. Halkların kardeşliğinin en güzel örneği yanı başımızda olan Iğdır’da gördük. HDP iki dönemdir Iğdır Belediyesi’ni yönetiyor. Halkları ayırmadan ve herkese eşit şekilde hizmet veriyor. Bu gün Iğdır’da tüm kesim HDP’den çok memnun. Eğer HDP burada kazanırsa, aynı hizmet burada da yapılacaktır. Çünkü HDP halkların partisidir.”