Karayılan: İhtiyaç olduğunda Şengal için hazırız!

Halk Savunma Merkezi Genel Komutanlığı Komutanı Murat Karayılan Şengal Soykırımı’nın 4. yıldönümü vesilesiyle YBŞ Genel Komutanlığı’na yazılı bir mesaj gönderdi.

YBŞ Genel Komutanlığı Şengal’deki oluşumların katılımıyla Şengal Soykrımı’nın 4. yıldönümü vesilesiyle bir tören düzenledi. Törende Murat Karayılan’ın mesajı okundu.

Karayılan’ın mesajında, “Soykırıma karşı temel görevimiz soykırımın bir daha tekrarlanmasını önlemek” dedi.

Şengal’de hayatını kaybedenler için “Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin şehitleri” diyen Karayılan, Şengal direnişinin Irak ve Ortadoğu’da DAİŞ vahşetine karşı mücadelenin öncülüğünü yaptığını kaydetti.

“BİR DAHA TEKRARLANMASINI ÖNLEMEK TEMEL GÖREVİMİZ”

Karayılan mesajında şunları ifade etti: ‘’Öncelikle komutanlığınızı ve tüm YBŞ üyelerini, tüm Şengal halkımızı saygıyla selamlıyoruz ve içten, çalışmalarınıza yönelik başarılar diliyoruz.

73. Ferman’ın 4. yıldönümü vesilesiyle tüm Ferman şehitlerini ve Şengal direnişin şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Anıları karşısında saygıyla eğilip, tüm şehitlere verdiğimiz sözü Ferman şehitleri ve Şengal direnişi şehitleri için yine tekrarlıyoruz. Şengal şehitleri aynı zamanda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleridirler. Onların anılarını halkların özgürlük mücadelesinde yaşatacağız.

3 Ağustos’ta DAİŞ eliyle bir soykırım gerçekleştirildi. Bu soykırımı şiddetle kınıyoruz. Fakat biz devrimciler için sadece kınamak yeterli değil. Her an bu soykırımı uygulayanlardan hesap sormalı ve bir daha aynı Ferman’ın tekrar etmemesi için gerekli tedbirleri almamız gerekir. Bu soykırıma karşı temel görevimiz soykırımın bir daha tekrarlanmasını önlemek.

"YBŞ, SOYKIRIMA KARŞI KUTSAL BİR DİRENİŞTİR"

3 Ağustos halkımıza soykırımın uygulandığı gündür. Binlerce insanımız vahşice öldürüldü ve binlerce Êzidî kadın ve çocuk köleleştirdi. Bizim için, halkımız için 3 Ağustos kara bir gündür. Fakat bu günün diğer bir yönü de var. Bu günde aynı zamanda soykırıma ve karanlığa karşı Şengal’de kutsal bir direniş başlamıştır. Bu kutsal direnişi içinde gücünüz YBŞ kendini savaş şartları içinde kurdu. YBŞ masalarda değil savaşın içinde, savaş şartlarında kuruldu. Soykırımı önlemek ve halkı korumak adına YBŞ-YJŞ kuruldu. Bu kutsal bir kuruluş ve oluşumdur. Bu tüm YBŞ-YJŞ üyeleri için onur vericidir. Önder Apo’nun felsefesinin ışığında soykırıma karşı tarihsel bir direniş gösterdiniz ve kendi örgütlenmenizi kurdunuz. Direniş bayrağını yükselterek Şengal’i özgürleştirdiniz.

"YÜZYILIN SOYKIRIMINA ENGEL OLUNDU"

Kuşkusuz Şengal direnişi yüz yılın soykırımına engel oldu. Eğer bu direnişi olmasaydı faşist DAÎŞ çeteleri Şengal dağında onbinlerce, yüzbinlerce Êzidî Kürdü katledip daha büyük bir soykırım uygulayabilirdi. Şengal direnişi bunu önledi. Sadece büyük soykırımı önlemedi, aynı zamanda Irak ve Suriye’de DAİŞ’e karşı mücadelenin de başlangıcı oldu. Şengal direnişi aynı zamanda tarihi bir rol ve misyona da sahip. Belki herkes itiraf etmiyor, ancak 3 Ağustos 2014’e kadar DAİŞ’e karşı savaşan ve kazanan tek bir güç yoktu. Bu anlamda Şengal direnişi Irak ve Ortadoğu’da DAİŞ vahşetine karşı mücadelenin öncülüğünü yaptı.

"73. FERMAN’IN ARDINDA TÜRK DEVLETİ VAR, TEHLİKE DEVAM EDİYOR"

DAİŞ’in başkenti Rakka’nın ortadan kaldırılmış olması ve orda devrim zaferinin ortaya çıkmasından memnunuz. Irak güçlerinin Musul ve diğer bölgeleri DAİŞ’in elinden kurtarmasından, Irak’ta DAİŞ’in bitirilmesinden ötürü memnunuz. Fakat DAİŞ’in tamamen bitirilmediğinden eminiz. Devlet projeleri çöktü anacak DAÎŞ henüz bitmiş değil. DAÎŞ bir başına Şengal saldırısını gerçekleştirmedi, ardında Türk devleti saldırıları vardı. Şimdi de Türk işgalciliği AKP-MHP, Ergenekon ve DAÎŞ kalıntılarının ittifakıyla Kürtlere karşı, Güney Kürdistan, Irak ve Şengal’e karşı aktif durumda ve Irak ve Şengal’i tehdit eder durumda. Yani tehlike tamamen ortadan kalkmış değil. Türk Cumhurbaşkanı Erdogan kendini Sultan Abdüllhamit olarak görmekte ve Irak ve Suriye’yi kendi egemenliği altına alma hevesinde. Bu çerçevede yeni bir konseptle hareket etmekte. Efrin’e yönelik saldırıları tamamen bu kapsamda gerçekleştirilmiştir. Bu sebeple tehlike henüz geçmiş değil. Tüm devrimci, demokrat güçler faşizme ve ırkçılığa karşı kendilerini örgütleyip birliklerini oluşturmaları gerekir.

"YBŞ KENDİSİNİ VE HALKINI KORUYABİLECEK DÜZEYDE"

Eminiz ki siz YBŞ, Irak’ta ve bölgedeki dostlarınız ve arkadaşlarınızla Şengal özerkliğinin geliştirilmesi, Federal ve birleşik Irak’ı ve Güney Kürdistan federasyonunu koruma adına rol ve misyonunuzu rol ve misyonunuzu layıkıyla yerine getireceksiniz. Siz YBŞ’nin bugün halkınızı koruyabilecek ve bu temel üzerinde kendinizi örgütleyebilecek düzeyde olmanızdan çok mutluyuz. Bugünde kadar kahraman şehitlerin yolunda büyük bir tarihi direnişi gösterdiğiniz ve bunu örgütleyebildiğiniz gibi bundan sonra da size düşen sorumlulukları en üst düzeyde gerçekleştireceğinize inanıyoruz.

“ŞENGAL’E SALDIRI OLURSA, SAVUNMA GÜCÜNÜZ OLACAĞIZ”

Kendi kendiniz koruyabilecek düzeye ulaşmanızdan ve artık bizim güçlerimize ihtiyaç kalmadığından ötürü Kürdistan Özgürlük Hareketi HPG güçlerimizin geri çekilmesini uygun gördü. Doğru, oradan çekilmiş bulunuyoruz ancak oradaki mevzilerin sizin elinizde olmasından ötürü içimiz rahat. İhtiyaç olduğunda bizler yine orada hazır olacağız. Tüm Êzidî toplumumuz bilmeli ki, biz Apocu hareket, Önder Apo’nun emir ve talimatıyla her zaman arkanızdayız. Düşman, Êzidi toplumumuza saldırdığına sizin savunma gücünüz olacağız. Êzidî toplumumuz yalnız olmadığını bilmeli, savunma gücünüz YBŞ var. Eğer ihtiyaç olursa tüm hareketimiz onların arkasında. Değerli arkadaşlar bunu çok iyi bilin ve inanın.

Kahraman şehitlerimiz Berxwedan, Dilgeş, Avesta, Gencoların öncülüğünde YBŞ-YJŞ’nin Şengal toplumu ve tüm bölge halkı için gerekli rol ve misyonu yerine getireceğinden eminiz. Bu çerçevede Fermanın ve Şengal direnişinin kutsal şehitlerini anıyoruz ve tüm kahraman şehitlerini izinden gidenleri, tüm YBŞ-YJŞ üyelerini ve dost güçlerin içten selamlıyor ve başarılar dileyip, saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.’’