Karasu: Katliamcı zihniyete karşı direnmek dışında bir yol yok

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Roboskî Katliamı’nın 7. yıl dönümünde, katliamcı zihniyete karşı direnmek dışında bir yol olmadığını söyledi.

Roboskî Katliamı ve sonrasında yaşananları hatırlatan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “Erdoğan’ın, AKP’nin Kürt düşmanlığını kanıtlaması için daha ne yapması gerekiyor?” diye sorarak, tüm Kürtleri mücadeleye çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Roboskî Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla ANF’ye konuştu. “Bilinçli yapılmış bir katliamdır” diyen Karasu, Türk yetkililerin de bunu itiraf ettiğini söyledi. Karasu, “Kendileri söylüyorlar; içlerinde bir PKK’li varmış! Yani, bir PKK’li için 34 çocuk da öldürülebilir, 34 bin kişi de öldürülebilir! Bu bir suç itirafıdır” şeklinde konuştu.

KÜRT’E YAKLAŞIMDIR

Karasu, “Bu aslında Türk devletinin Kürt’e yaklaşımıdır” diyerek, 2015-2016 yıllarında öz yönetim direnişlerinde de kadın-çocuk demeden yüzlerce sivilin katledildiğini hatırlattı. Roboskî Katliamı’nın, Erdoğan rejiminin yükselttiği savaş politikasının sonucu olduğunu kaydeden Karasu, AKP’nin o dönem Fethullah Gülen ile birlikte Kürt’ün kökünü kazımayı hedefleyen 'Sri Lanka modeli' tasfiye planını tartışmasını anımsattı.

EMRİ ERDOĞAN VERDİ

Katliam emrinin Erdoğan tarafından verildiğini belirten Karasu, bu kadar insanı öldürme kararını bir karakol komutanının alamayacağına işaret etti. Erdoğan’ın failleri kutladığına dikkat çeken Karasu, “İçerisinde kendisi olmasaydı, çocukların katledilmesini bu kadar açık sahiplenmezdi” dedi.

SUÇLARIYLA KALMAK İSTİYOR

Erdoğan’ın işlediği ağır suçlarla ilgili yargılanmamak için iktidarda kalmak isteğini ifade eden Karasu, Roboskî Katliamı, öz yönetim direnişleri sırasında yaşanan katliamlar ve DAİŞ ile ilişkisine dikkat çekti.

FERHAT ENCU CEZALANDIRILIYOR

Roboskî’nin ardından yaşanan hukuksuzluklara ve Roboskîli HDP Milletvekili Ferhat Encu’nun tutuklanmasına işaret eden Karasu, “Tutuklanmasının en büyük nedeni, Roboskî konusunda tutum alması, sürekli her yerde katliamı teşhir etmesi, bu konuda Erdoğan’ın suçlu olduğunu ortaya koymasıdır” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN DAHA NE YAPSIN?

Artık AKP iktidarına açık tutum alınması gerektiğini söyleyen Karasu, “Erdoğan’ın, AKP’nin Kürt düşmanlığını kanıtlaması için daha ne yapması gerekiyor?” diye sordu. Karasu, bu kadar saldırıdan sonra hala bazı Kürtlerin AKP’ye oy vermesi ya da AKP içerisinde yer almasının kendi kimliğine ve halkına ihanet olduğunu vurguladı.

KÜRTLER DİRENMEK ZORUNDA

Rojava’yı işgal tehditleri, Mexmûr ve Şengal’e saldırıları ile Roboskî’deki katliam zihniyetinin aynı olduğunu dile getiren Karasu, şunları söyledi: "Tüm Kürt halkının Erdoğan ve AKP gerçeğini, Kürt düşmanı ve Kürtleri soykırıma uğratma gerçeğini görerek, örgütlenmeleri, mücadele etmeleri gerekiyor. Eğer Kürtler soykırıma uğramak istemiyorlarsa tek yolları direnmektir. Direnmek dışında, varlıklarını sürdürme imkanları yoktu.”

KÜRTLER HAKLIDIR

Kürtler güçlü olduğunu vurgulayan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, şunları ifade etti: "Güç karşılaştırması asker sayısı, teknikle, para ve pulla olmaz. Güç, en başta da haklılık, meşruiyet ve moral değerlerle olur. Düşman güçlü değildir. Mücadele edilirse, ömrü kısa sürecektir. Bu nedenle hem dışarıda hem içeride baskı yapıyor. Bu onun zayıflığından geliyor (...) Demokrasi güçleri, Kürt halkı bu gerçekliği görmeli. Gün, mücadele günüdür…”