Kandil işgalcilerin olmayacak

Kandil’deki canı kalkan eylemini sürdüren Yurtsever Gençlik Hareketi üyesi Sirwan Raperîn, Kandil'in hiçbir zaman işgalcilerin olmayacağını söyledi.

Başûrê Kurdistan’daki işgal saldırılarına karşı Qendîl'de (Kandil) başlatılan canlı kalkan eylemi 21. gününü geride bıraktı. Yurtsever Gençlik Hareketi sorumlularından Sirwan Raperîn, eylemi değerlendirdi.

Başûrê Kurdistan’a dönük işgal saldırılarına karşı Kandil’de başlattıkları eyleme yoğun katılım olduğunu dile getiren Raperîn, eyleme dört parça Kürdistan ve enternasyonalist çevrelerden de kişilerin dahil olduğunu söyledi. Raperîn, şimdiye kadar Başûrê Kurdistan’daki siyasi birçok çevrenin eylemlerine destek verdiğini, gelip ziyaret ettiğini ve işgale karşı yapılacaklar konusunda tartıştıklarını aktardı.

Sîrwan Raperîn, tartışmaların ana temasında dört parça Kürdistan’da yaşanan çetin savaşa, AKP-MHP’nin Kürt düşmanlığı üzerinden kurdukları ittifakın olduğunu kaydetti. Raperîn, “Bu süreç Kerkük ve ardından Efrîn’in işgaliyle başladı. Şimdi de Kandil’i tehdit ediyorlar. Ancak Kandil kolay lokma değil. Uzun yıllardır Kandil’i işgal etmek istediler fakat her defasında da başarısız oldular. Kandil hiçbir zaman işgalcilerin olmayacak” şeklinde konuştu.

Kandil halkının saldırılardan zarar gördüğünü, ancak Türk devletinin ne yapmak istediğinin farkında olduğunu vurgulayan Raperîn, direniş belleği zinde olan halkın topraklarını terk etmeme konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Sirwan Raperîn, canlı kalkan eylemcileri olarak bir günlerinin nasıl geçtiğini de paylaştı: “Burada misafirleri ağırlamanın yanında yoğun bir çalışma temposu var. Her gün eğitim görüyoruz. Zaten eğitim anlık bir gerekliliktir ve sürekli bunu gerçekleştiriyoruz. Kürdistan’daki işgal realitesi üzerine eğitim görüyoruz. İşgalin kapsamı; zihniyet, kültürel boyutu. İşgal realitesinin bilinciyle bu sürecin tehlikelerini kavramaya ve aşmanın yolları üzerine yoğunlaşıyoruz. Tarihimiz ve gençliğin rolü de eğitim konularımızdan. Canla başla işgal saldırılarını kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz.”