Kandil halkı Rojhilat'ın yanında

Kandil halkı, İran rejiminin zulmüne karşı Rojhilat halkının yanında olduğunu söylüyor.

İran rejim güçlerinin 4 Eylül günü Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Banê kentinde Qadir Behramî (41) ile Heyder Fereci (21) isimli iki kolberi (sınırda ücret karşılığında yük taşıyan kişi) katletmesine yönelik başlayan protestolar sürerken, Kandil halkı da desteğini ifade etti.

ANF'ye konuşan Güney Kürdistanlılar, bütün Kürtlerin İran rejimine tepki göstermesi ve ayağa kalkması gerektiğini söyledi. 

Rewandizli Zozik Cemal, öncelikle Kürt halkının net tavır almasının önemini vurguladı. Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurumların sessizliğini bozmasını isteyen Zozik Cemal, bunun lokal bir mesele olmadığını kaydetti.

PERİYODİK OLARAK KATLEDİYOR

Ranyalı Govar Mahmud, genç bir kadın olarak Rojhilat halkıyla birlikte olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "İran rejimi halkın ekonomik kaynaklarını ve yaşam standartlarını her koldan sömürüyor. Halk yaşamını idame ettirebilmek için  bu koşullarda çalışmak zorunda bırakılıyor. Buna rağmen İran rejimi periyodik bir biçimde bu halkı katlediyor. Bu, açık zulümdür. Ayaklanmak bunun sonucudur, haklı ve meşrudur."

MİLLİ VE İNSANİ GÖREVDİR

Rewez Muhammed, İran rejiminin kolberleri katletmesini ve protestoculara da saldırmasını kınayarak, Rojhilat halkına desteğin, milli ve insani bir görev olduğunun altını çizdi.

SESSİZLİK ZULMÜ ARTIRIR

Zilan Rojhılat, Doğu Kürdistan halkının serhildanının yaygınlaşıp destek almasının önemine işaret ederek, nedenini şöyle izah etti: "Çünkü İran rejimi öyle bir sistemdir ki, ne kadar bu zulme karşı sessiz kalınsa şiddetini o kadar arttırıyor."

Rojhilatlı bir genç olan Berivan Zilan, Kürtler bu zulme karşı birleşip katliamlara son vermeye çağırdı.

Behre Omer ise Rojhilat halkına seslendi: "Kandil halkı sizinledir."